AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz ve AK Parti Söke İlçe Başkanı Sibel Menderes, parti binasında açıklamalarda bulundu. Söke’ye yapılacak olan yatırımlar hakkında açıklamalar yapan Milletvekili Yavuz, Söke Adliye Sarayı ile ilgili müjdeyi verdi.

“ADALET BAKANLIĞI’NA DEVRETTİK”


Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Çevre, Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yapılan görüşmelerin ardından Söke'ye yönelik yapılması planlanan yatırımları paylaşan AK Partili Yavuz, “Söke çayı çevre düzenlenmesi önümüzdeki günlerde başlayacak, aynı zamanda çayımız kenarlarında boş kalan yerlere kafeterya, bisiklet yolu yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca uzmanlar tarafından çayımızın üzerinde belirlenen yerlere 4 farklı yaya köprüsü yapacağız. Öte yandan Adliye Sarayımız için bir girişimimiz olmuştu. Bunun da müjdesini buradan vermek istiyorum. Yer tahsisimizi yaptık. Milli Eğitim’den aldığımız arsayı Adalet Bakanlığı’na devrettik. Söke’mize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

"60 MİLYONLUK DEV YATIRIM"


Aydın'da Yüzme havuzu, gençlik merkezi olmayan hiçbir ilçenin kalmayacağını belirten Yavuz, “Söke stadının ve kapalı spor salonun yıkılarak yerine içerisinde yüzme havuzu ve amatör maçlar içinde sahanın olacağı yeni spor kompleksinin yapılması için çalışmalar başlatıldı. Ayrıca 15 adet halı sahası yapılacak olup bu yatırımın aşağı yukarı bedeli 60 milyon olacak. Aydın genelinde yapacağımız spor yatırımları için ödenekler hazır. Toplamda Aydın genelinde 600 milyonluk bir yatırım söz konusu, çok güzel bir yatırım buradan Söke’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
Öte yandan Lisanslı Depoculuk için bakanlıktan da destek sözü aldıklarını sözlerine ekleyen Yavuz, lisanslı depoculuğun bölge tarımı için taşıdığı öneme de dikkat çekti.