AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, yaklaşan genel seçimlerle birlikte ilerleyen süreçte pek çok konuda belirleyici rol oynayacağı öngörülen Z Kuşağı ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkiye’de seçilme hakkı yaşını 18’e indiren AK Parti’nin aynı zamanda bir gençlik hareketi olarak ortaya çıktığını belirten Milletvekili Yavuz, “Türkiye’de AK Parti’nin yaptığı çalışmalar, gençliğin siyasal katılımının önünü açan çalışmalardır. AK Parti olarak 18 yaşındaki gençlere seçilme hakkını vermemizse tam anlamıyla bir zihniyet devrimidir. Türkiye’nin en genç siyasi hareketi vasfını taşıyan AK Parti aynı zamanda bir Z Kuşağı hareketidir” dedi.

“EBABİL KUŞLARINI YAPAN Z KUŞAĞIDIR”

Dünya’da son 1 asırdır ortaya çıkan bütün siyasi hareketlerin gençlik hareketi olarak çıktığını vurgulayan Milletvekili Yavuz, “20. Yüzyılın ikinci yarısından itibaren yakılmış olan gençlik ateşinin siyasetteki göstergesi de AK Parti siyasi hareketidir. Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlayan gençlik hareketi ve arkasından yerel yönetimle başlayan bu siyasi hareket aynı zamanda ne kadar siyasi tecrübe kazanırsa kazansın Türkiye’nin en genç siyasi hareketi vasfını taşımaktadır. Dolayısıyla bizim hareketimiz de Z Kuşağı hareketidir. Türkiye’deki siyasal gelişmenin gençlik alanındaki en üst noktası 15 Temmuz gençliğidir. Bu gençlik, Türkiye’nin büyük bir gençlik muhtevasına sahip olduğunu, vatanına bayrağına sahip çıkan çok büyük bir gençlik kitlesinin var olduğunu ortaya koymuştur. Küllerinden Cumhuriyeti var eden Milli Mücadele’yi örgütleyen Atatürk’ün emanet ettiği gençlik de zamanının Z kuşağıdır. Günümüz ebabil kuşlarını yapan da Z kuşağı gençliğidir. Anadolu’nun has evladı Selçuk Bayraktar diye biri çıktı tüm dünyayı hayran bırakacak projeleri geliştirmeye ve hayata geçirmeye başladı. Bu başarılı genç adam, bu coğrafyanın iddialı gençliğinin kendisine güvenildiğinde neler yapabileceğini de ortaya koydu. İHA’ları ve SİHA’ları yaptı. Tüm Dünya şu an bu uçaklara sahip olmak için sıraya giriyor” dedi.

“EN BÜYÜK SERVETİMİZ GENÇLİĞİMİZDİR”

“Gençlik bizim toplumsal hafızamızın devamlılığının sağlayan en önemli varlığımız” diyen Milletvekili Yavuz, “Gençliği olmayan toplumların yeri ya müzelerdir ya da arkeolojik kazılardır. Bu anlamda bir ülkenin en büyük serveti geleceğine ve milletine inanmış gençliğidir. Gençliğimizi sadece ideolojik bir mekanizmanın parçası olarak göremeyiz. Gençliğe en fazla desteği veren AK Parti’dir. Bir kesimin sürekli ağzından düşürmediği Z kuşağı kavramı üzerinden aramızda bir problem olduğunu söylemesine bakmayın. Bugüne kadar sürekli AK Parti iktidar oluyorsa bilinmesi gerekir ki bu gençlik AK Parti’ye inanıyor demektir. Bu gençlik 15 Temmuz’da Türkiye’de büyük bir demokrasi sınavı vermiş ve kazanmıştır. Türkiye’de AK Parti’nin yaptığı çalışmalar, gençliğin siyasal katılımının önünü açan çalışmalardır. Biz AK Parti olarak 18 yaşının üstündeki gençlere seçilme hakkını verdik. Bunu yapan AK Parti’dir. Siyasetin ana karar merkezlerinde genç kardeşlerimizin siyasal katılım süreçlerinde olmasına önem gösteriyoruz. 18 yaşındaki gençlere seçilme hakkı verilmesi tam anlamıyla bir zihniyet devrimidir. Bunu yapan da AK Parti kadrolarıdır ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ufkudur” dedi.

“GENÇLERİMİZE İNANIYOR VE GÜVENİYORUZ”

Açıklamasında muhafelete de seslenen Milletvekili Yavuz, “Lütfen bu Z Kuşağı zırvalarını bırakın, bu gençliğe inanın. Bu gençliğe inandığınızda bu gençlik tüm Dünya’nın umudu olacaktır. Almanya’da koronavirüs aşısını bulan bilim adamları yüz akımız oldu. Onlar da bu ülkenin gençliğiydi. Bakış açımızı, politikamızı ve yeni açılımlarımızı demokratik gerçeklikler üzerine inşa etmeliyiz. İslam Medeniyeti de daima gençlerin omuzlarında yükselmiştir. Genç Sahabeler, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin ardından yürüyerek Dünya’nın karanlığına ışık tutmuştur. Gençlerimiz için yapılacak olumlu her şey haktır. Gençlerimize inanıyor ve güveniyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu emaneti gençliğe bıraktı bizler de gençlerimize bırakacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Gençlik Spor Bakanlığımız da gençliğimiz için bütçesini sonuna kadar seferber etmiş durumdadır” ifadelerini kullandı.