Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in sosyal medya üzerinden yayınladığı videolardaki sözlerine atıfta bulunarak Kur’an-ı Kerim ayetleriyle dalga geçen Zencirci, “Şüphesiz ki uyanasınız diye Peker'i gönderdik. Youtube Suresi 8. Ayet" paylaşımını yaptı. Zencirci, yaptığı çirkin paylaşımı gelen tepkiler üzerine kaldırdı. İYİ Partili yöneticinin ayetle dalga geçen paylaşımına AK Parti Söke İlçe Başkanı Sibel Menderes ve MHP İlçe Başkanı Ömer Akalın tepki gösterdi.

ZENCİRCİ’Yİ KINIYORUM

Zencirci’yi kınadığını belirten AK Partili Menderes, “Siyaset pak ve ak niyetlerle, toplumun inanç, gelenek ve kanaatlerini incitmeden yapılırsa herkes için saygı duyulur. Biz Söke AK Parti İlçe Teşkilatı olarak bu fikri düstur edinmekteyiz. Ancak, İYİ Parti Söke ilçe yöneticisi Polat Zencirci'nin sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımını esef ve şaşkınlıkla okuduk. Hakk'ın kitabı Kur'an-ı Kerim’i YouTube ile özdeşleştirip değiştirerek, sözde mafya liderini de kutsallaştırarak kabul edilemez bir davranışta bulunmuştur. Tüm Müslüman alemi ve şahsım adına Zencirci'yi kınıyorum” dedi.

HADDİNİ AŞMIŞTIR

MHP İlçe Başkanı Ömer Akalın ise, “Mukaddes değerlerimiz üzerinden yapılacak ve bugün yapıldığını üzülerek ve nefretle gördüğüm paylaşımlar sonrası yapmış olduğum bu açıklama İP’e bir vesile ile gönül vermiş Türk-İslam milliyetçisi kardeşlerimin bulunduğu yerde kimlerle saf tuttuğuna işaret etmek içindir. İroni ve eleştiri üretilecek bir dil kalmamış mıdır ki İp yöneticisi Yüce Allah’ın kelamı üzerinden bunu yapmıştır yoksa bu paylaşım maksatlı mıdır? Daha önce ilçe başkanlarının ağzından duyduğumuz kirli ve asılsız siyaset ifadelerinden sonra başka bir ilçe yöneticisinin de bu kez kirli siyasetçi olduklarını ortaya koyduğu ifadeleri “maksadını aşan ifade” olarak kabul etmiyoruz. Bu ifadeler haddini aşan ifadelerdir” diyerek tepkisi dile getirdi.