Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan ve yönetimini ziyaret etti. MHP Efeler İlçe Başkanı Ahmet Baskın ve yönetimi ile oda başkanlarının da katıldığı ziyarette konuşan Başkan Alıcık, hükümetin yanı sıra yerel yöneticilerin de esnafa katkı sağlaması gerektiğini söyledi. Aydın'da Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin esnaf için ne yaptığını araştırdıklarını belirten Başkan Alıcık, "Var mı arkadaşlar, maddi olarak yardım edildiği bir konu? Yok. Su, esnafa yüzde 90 oranında ucuz mu veriliyor? Yok. Belediye dükkanlarından kira almama ile ilgili bir şey var mı? Yok" dedi.

"ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKMALI"


AK Parti'li Denizli Büyükşehir Belediyesi ve CHP'li Merkezefendi Belediyesi'nin esnafa yaptığı yardımlarla ilgili örnekler veren Başkan Alıcık, şunları kaydetti:
"Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan 10 bin esnafa 15 milyon lira destek, bir defaya mahsus. Su ve atık ücretlerine yüzde 90 oranında indirime gidilecek. Dükkanlardan kira alınmayacak. Geliyoruz Merkezefendi Belediyesi'ne. Bu, Cumhuriyet Halk Parti'li bir belediye. O da diyor ki 'Ben esnafıma bin 200 lira para vereceğim.' Bakın bunları gözden kaçırmayalım. Hepimizin siyasi görüşü olabilir, saygı duyuyorum. Ama birazda yerel yöneticilerimiz nasıl iktidardan istiyorsa, bu konuda kendileri de elini taşın altına sokmalı."

"İSTEMEK HAKKIMIZ"


Aydın Büyükşehir ve ilçe belediye meclislerinde, esnafa desteğe Cumhur İttifakı meclis üyelerinin 'evet' diyeceklerini belirten Başkan Alıcık, "Efeler Belediyesi olur, Büyükşehir Belediyesi olur, diğer ilçe belediyeleri olur, birazda esnafımızın yanında olduğumuzu sözde değil, özde gösterelim. Bunu da istemek Aydın olarak hakkımız diyorum. Bunu siyaset yaparak da söylemiyorum, bir CHP'li belediyeden örnek verdim, bir de Büyükşehir Belediyesi'nden örnek verdim. Böyle yaparsak başarılı oluruz" ifadelerini kullandı.

"EN ÇOK SIKINTIYI BİZ ÇEKİYORUZ"


AYESOB Başkanı Çetindoğan da, bütün siyasi partilere kapılarının açık olduğunun altını çizdi. Türkiye'de 1 milyon 850 bin esnaf ve sanatkarın olduğunu hatırlatan Başkan Çetindoğan, salgın sürecinde de en çok sıkıntıyı kendilerinin çektiğini ifade etti.
Ellerinden tutan herkese teşekkür eden Başkan Çetindoğan, şunları dile getirdi:
"17 ilçe belediyesine teşekkür ediyorum. Bunun içinde AK Parti'li var, MHP'li var, o var, bu var. Büyükşehir'e de teşekkür ediyorum. Azda olsa, çokta olsa elimizden tuttular. Evet hükümetime de teşekkür ediyorum. 4 ay üst üstüne bin lira verdiler. Kira yardımı verdi, bugün de 3 bin lira-5 bin lira yardım yapılıyor. Ha şunu yapmalıydı yalnız; sicile kayıtlı bütün esnaflara ayrım yapmadan yardım vermeliydi."

"HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ"


Bir yere teşekkür ettiklerinde, diğer yerden tenkit aldıklarına vurgu yapan Başkan Çetindoğan, "Biz burada teraziyiz, hiç kimsenin arka bahçesi değiliz" ifadelerini kullandı. Ziyaret, oda başkanlarının da talep ve sıkıntılarını dile getirmesi ile sona erdi.