Eğitim-Sen Kuşadası temsilciliği, ‘Öğretmene Şiddete Hayır’ kapsamında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Kuşadası Deniz Bank önünde gerçekleştirilen ve İş ve Eğitim Bir Sen ile ortaklaşa düzenlenen basın açıklamasında, İstanbul Eyüp’te, emekli öğretmen İbrahim Oktugan’ın çalıştığı okulda öğrenci saldırısı sonucunda hayatını kaybetmesi olayına tepki gösterildi. Basın açıklamasına Eğitim-Sen Kuşadası temsilcileri, İş ve Eğitim Bir Sen Kuşadası temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

KINAMA DEĞİL YASA İSTİYORUZ

Okullarda artan şiddet olaylarına karşı tepki göstermek ve ses yükseltmek için gerçekleştirilen basın açıklamasında, Eğitim emekçileri olarak altını çiziyoruz: Okulda şiddet olaylarındaki korkutucu tırmanışı engellemek için atılması gereken acil adımlar vardır. Özel ya da devlet okulu ayırmaksızın, tüm okulların güvenliği derhal sağlanmalıdır. Devleti yönetenler devlet okullarını güvenli hale getirmeli, kadrolu güvenlik personeli atamalı ve giriş kapılarının güvenliği sağlanmalıdır. Özel okullarda da aynı güvenlik önlemlerinin alınması şart koşulmalı ve bu konuda sıkça denetim yapılmalıdır’ denildi.

BİR MESLEK KANUNU ACİLEN YAPILMALIDIR

Failler toplumun vicdanını rahatlatacak ve yeni olaylar açısından caydırıcı olacak şekilde cezalandırılmalı, bunun yasal altyapısı yoksa derhal oluşturulmalıdır. Ahlak bekçiliğine soyunan RTÜK'ün toplumsal şiddeti başlıca gündemi haline getirip, mafya ve suç temalı TV yapımlarını denetlemesi sağlanmalıdır. İçine bin bir tane gereksiz ve hatta zararlı içerik doldurulan müfredat yerine şiddetin çağdışı ve yanlış olduğunu öğreten toplumsal yaşam dersleri içeren programlar hazırlanmalıdır. Öğretmenlerin mesleki itibarını arttırmak yerine öğretmenler odasını ayrıştıran, özel okul öğretmenlerini ve ücretli öğretmenleri görmezden gelen Öğretmenlik Meslek Kanununun yerine uluslararası çalışma örgütünün tavsiye kararları doğrultusunda bir meslek Kanunu acilen yapılmalıdır. Kendimizin ve öğrencilerimizin canından endişe ederek okula gitmek istemiyoruz. Can ağızda, kelle koltukta bir eğitim sistemini kabul etmiyoruz! Artık yeter! Yaşamak istiyoruz!

Başkan Zencirci, Altı Nokta Körler Derneğini ağırladı Başkan Zencirci, Altı Nokta Körler Derneğini ağırladı

GÜVENLİ OKUL GÜVENLİ GELECEK

"İtibardan tasarruf" olmuyor da güvenlikten olur mu? Gerekli adımların atılması için için daha kaç eğitim emekçisinin, kaç öğrencinin can vermesi gerekiyor?
İktidarın plansızlığı sebebiyle ülkenin demografik yapısı ve güvenliği ciddi risk altındadır. Planlama ve rehabilitasyon süreçleri sağlıklı işletilmediği için güvenlik anlamında ciddi sorunlar yaşanmaktadır.Bu güvenlik açığının faturası bizlerin canı mı olacaktır?
Yaşanan bu şiddet olayla eğitim emekçilerinin itibarsızlaştırılmasından ayrı düşünülebilir mi?
Bugün bir eğitim emekçisini hayattan koparan basit bir öfke krizi olarak açıklanabilir mi? Bizzat bakanın yaptığı açıklamalarda eğitim sisteminde yaşanan olumsuzlukların temel nedeni olarak öğretmenlerin gösterilmesi izah edilmemeli midir?

Muhabir: AYLİN ESER