Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün gerçekleşen toplantının ardından yaptığı açıklamada esnafa destek müjdesi verdiğini belirten Posacı, salgın sürecinden en çok etkilenen esnafa iki grup halinde karşılıksız hibe verileceğinin açıklandığını ifade etti.

ESNAFA NEFES

Esnafa verilecek desteğin 4 milyar 622 milyon lirayı bulacağını kaydeden Posacı, “Kahvehane, kafe, düğün salonları, kantinler, kırtasiyeler, lunapark gibi işletmelerin yer aldığı birinci grupta bulunan 235 bin işletmeye bir defaya mahsus 5 bin liralık; kaporta, sıhhi tesisatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak ve kozmetik, camcılar, çilingirler, kalaycılar, tuhafiyeciler vb. işletmeleri kapsayan 1 milyon 150 bini aşkın ikinci gruba ise bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacaktır. Toplamda 4 milyar 622 milyon liraya ulaşacaktır” dedi.

ÇİFTÇİLERE DESTEK

Posacı, diğer yandan çiftçiye destek olmak amacıyla Toprak Mahsulleri Ofisi'nin ton başına bin 650 lira olan sert ekmeklik buğday alımının 2 bin 250 liraya, bin 275 lira olan arpa alım fiyatının ise bin 750 liraya çıkarılacağının ilan edildiğini de sözlerine ekledi.