Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene Kaymakam Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal, Cumhuriyet Savcısı Berkay Güzel, Emniyet Amiri Davut Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, İYİ Parti Başkan Yardımcısı Nail Kurt, Karacasu MYO Müdür Yardımcısı Mehmet Taşdelen, Meclis Üyeleri Mehmet Erikmen, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekli, CHP Kadın Kolları Başkanı Pınar Üvez, CHP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Akif Gencay, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Karataş, daire amirleri, okul müdürleri ve okulları temsilen öğrenciler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş’in Atatürk Anıtına çelenk sunumunu yapmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

GÜNÜN ÖNEMİ ANLATILDI


Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, “Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 101. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yine sevinç ve coşkuyla kutluyorum. Bir devlet, bir halk 7 düvele karşı mücadele vererek küllerinden yeniden ortaya çıkış destanını yazmış bunu da 23 Nisan 1920’de TBMM’yi kurarak dünyaya ilan etmiştir. Cumhuriyetimizin kurulması ne kadar önemliyse onun geliştirilmesi, korunması ve sürekliliği de o kadar önem arz etmektedir. Bunu çok iyi bilen Atatürk, çocuklarımıza ve gençlerimize Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz tarihi mesajıyla vurgu yapmıştır. Ayrıca geleceğimiz için çok önemsediği çocuklarımıza bir bayram olarak hediye etmiş, onları onore etmiştir. Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı büyün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir” dedi.

COVİD-19 MESAJI


Güneş’in konuşması, “Sevgili çocuklar sizler bizim aydınlık yarınlarımızsınız, geleceğimizin güvencesi sizlersiniz. Milletimizin ufku sizlerle açılacak, ülkemizin geleceği sizlerin omuzlarında yükselecektir. Sizlerden beklentimiz çok çalışmanız ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartmanızdır. Biz yetişkinlerin en büyük hedefi ise sizleri kendi zamanımıza göre değil sizlerin yaşayacağı zaman göre yetiştirip sizlere bu yolda rehberlik edip yol göstermektir. Bizim gururumuz ve onurumuz da bu olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi, saygı, şükran ve minnetle anıyor, bu günü anlamlandıran ülkemizin, milletimizin ve bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu Covid-19 virüsünden de kurallara uyarak en kısa sürede kurtulup seneye çok coşkulu bir şekilde bayramımızı kutlamayı temenni ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” sözleriyle sona erdi.

ÖDÜLLER VERİLDİ


İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan konulu şiir yarışmasında il ve ilçe birincisi olan Karacasu Şehitleri Ortaokulu öğrencisi Doğa Ataş’ın kendi yazdığı şiiri okumasının ardından ödül törenine geçildi. Ortaokullar kategorisinde şiir dalında il ve ilçe birinci olan Doğan Ataş ile birlikte Anaokulları Arası Resim dalında il ve ilçe birincisi olan Öykü Kırtaş bu başarılarıyla gururlandırırken Karacasu, iki il birincisi çıkarmasıyla önemli bir başarı elde etti. Törende kendi kategori alanlarında birinci olan Erol Eymen Tezcan, Nesrin Uğuz, Elif Ceren Uysal, Doğa Ataş, Ozan Kaymaz, Elha Büşra Kuyumcu, Ceren Emiklik, Elif Sabancı, İlayda Avcı, Ecren Akkın, Fadime Döğer, Rabia Kayahan, Erdem Sağlam, Mustafa Yılmaz ödüllendirildi. Tören resmi araçlarla kortej oluşturulması ile sona ererken öğrenciler belediye anons sistemi ile şiirlerini okudu.