Covid-19 pandemisinin son günlerdeki seyri üzerine Bölgesel Amatör Lig maçlarının oynatılması ile ilgili TFF Sağlık Kurulu tarafından bir değerlendirme yapılmıştı. Yeni tedbirleri zorunlu kılan mevcut süreçte, gerek şartların elverişli olmaması, gerekse 266 takımın katılımının söz konusu olduğu lig organizasyonunun yeni riskler taşıdığı konusunda Sağlık Kurulu’yla görüş birliğine varıldığı açıklanmıştı. Bu kapsamda, daha önce 17 Nisan’da başlatılması planlanan Bölgesel Amatör Lig'in sağlık şartları uygun olduğu takdirde Mayıs ayının son haftası başlatılmasının uygun bulunduğu belirtildi. Federasyonun bu açıklaması, hem futbol kulüplerini hem de oyuncuları şaşkınlığa uğrattı.

“ERTELEME, TAKIMLARIN MOTİVASYONUNU BOZDU”


Kuşadası Spor Kulübü Teknik Direktörü Gürkan Ferhatoğlu, alınan kararın kendilerini şaşkınlığa uğrattığını söyleyerek, "Başlamasına bir hafta kala ertelenmesini anlamak mümkün değil. Futbol paydaşlarını, 266 takımı yok saymak gibi bir şey bu, diğer ligler oynanırken BAL Ligi'nin ertelenmesine anlam veremiyoruz. Erteleme bizleri darmadağın etti, motivasyonumuzu bozdu. Sadece bizim değil bütün BAL Ligi takımlarının da aynı düşüncede olduğunu sanıyorum. Bütün takımlar 4-5 aydır hazırlanıyor kamplara gidildiği gelindi, hazırlık maçları oynandı, programlar yapıldı şimdi her şeyi ertelendi. Maçların Mayıs sonunda oynanacağı bile belli değil, Federasyonun aldığı kararı tekrar gözden geçirmesini bekliyoruz. Tamam pandemi var, bütün ligler oynanıyor, kapalı salonlarda maçlar oynanıyor, neden BAL Ligi oynanmıyor? Açık havada yapılan sporlar da salgının yayılma oranı düşük, kapalı salonlarda bu oran yüzde 90’larda. Bunu federasyonun görmesi gerekiyordu, bu ertelemeyle hayal kırıklığına uğradık" dedi.

“KARAR TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”


Kuşadası Spor Kulübü Başkanı Yaser Doğan da, pandeminin sadece amatör sporculardan mı yayıldığını merak ettiklerini, ertelemenin bütün liglerde uygulanması gerektiğini ifade ederek, "Aslında bu ertelemeyi bekliyorduk çünkü pandemide bir artış vardı, alınan kararı uymak zorundayız çünkü sağlık önemli. Ancak biz de hazırlıklarımızı 17 Nisan'a göre yapmıştık, BAL Ligi’nin pozisyonuna göre masrafları ağır, bu erteleme ile masraflara artı bir katlama yapacak. Futbolcularımızla, teknik heyetimizle tekrar bir araya gelerek yeni bir planlama yapacağız. Bu arada tamam sağlık önemli ancak bu futbolcular da evlerine ekmek götürmek istiyorlar. Maçlar başlayacak diye takımlar sahaya indi, transferlerini yaptı. Biz kulüp olarak tüm futbolcularımızın sağlığına önem veriyoruz, bütün kulüpler de aynı hassasiyeti gösteriyor, onları her hafta PCR testine sokuyoruz, önlemlerimiz sağlık kurallarına uygun bir şekilde sürüyor. Maçlara katılacak 266 spor kulübü de bu karara karşıdır, imkansızlık içinde takım kurmaya çalışan kulüpler var, çocukların bizlerin emeğine yazık” ifadelerini kullandı. Doğan, kararın tekrar gözden geçirilmesini istedi.