Bülbül, önergesinde müzisyenlerin yüzde 80’inin bu sektör dışında gelir elde edebilecekleri başka bir alanda çalışmadığını belirterek, “Bu süreçte işsiz kalan 100’e yakın müzisyen ne yazık ki yaşamına son vermiştir. Müzik sektörü çalışanlarının yarısına yakınının hane halkı aylık gelirleri toplamı, asgari ücret ve açlık sınırının altındayken, yüzde 90’ının hane halkı geliri yoksulluk sınırının altında kalmaktadır” dedi.

BARINMA VE GIDA GEREKSİNİMLERİNİ KARŞILAYAMIYORLAR

Sektörde çalışanların maddi durumlarıyla ilgili de yapılan bir çalışmanın verilerini paylaşan Bülbül, “Çalışanların yüzde 29,4’ünün aylık kişisel gelirinin 1000 TL’nin yüzde 74,2’sinin ise 4.000 TL’nin, yüzde 71,6’sının hane halkı toplamının 5.000 TL’nin altındayken ve yüzde 62,9’u oturduğu eve kira ödediği düşünüldüğünde, pandemi sürecinde yüzde 89’unun işini kaybetmesi ve yüzde 78’inin düzenli gelirden yoksun kalması müzisyenlerin barınma ve temel gıda gereksinimlerini dahi karşılayamayacakları bir yoksulluk durumuyla, karşı karşıya kaldıkları görülmektedir. Pandemi şartlarında müzisyenlerin devlet ve yerel yönetimler tarafından sağlanan sosyal desteklerden yararlanma düzeyleri oldukça düşüktür” ifadelerini kullandı.

MÜZİSYENLERE DESTEK PAKETİ

CHP’li vekil Bakan Selçuk’a şu soruları yöneltti: “Pandemi süresince kaç müzisyen desteklerden faydalanmıştır? Müzisyenlere verilen destekler toplamı ne kadardır? Müzisyenlerin çalışmalarını sürdürmeleri için herhangi bir plan yapılmış mıdır? Müzisyenlere yönelik bir destek paketinin oluşturulması planlanmakta mıdır?”