CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, partisinin il binasında, basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Ali Çankır, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir ve İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç’in hazır bulunduğu toplantıda, basın mensuplarının karşısına çıkan Tezcan, önemli açıklamalarda bulundu.
Aydın'ın ilçelerini ziyaret ettiklerini dile getiren Tezcan, bütün vatandaşların nabzını, çalıştıkları ve yaşadıkları yerlerde tuttuklarını söyledi. Tezcan, "Pazarları gezdik, esnaflarımızı gezdik, sokakta vatandaşlarımızla birebir temas kurduk. Vatandaşlarımızın beklentilerini, düşüncelerini, isteklerini aldık. Türkiye'nin genel tablosu ile ilgili sürecin Aydın'da nasıl yaşandığını yakından gördük. Pazarı, çarşıyı, çiftçiyi gezdiğimizde gerçekten vatandaşın durumunun çok büyük sıkıntı içerisinde olduğunu tespit ettik" ifadelerini kullandı.

"ÇÖZÜM İKTİDARDA DEĞİL, SANDIKTA"


Vatandaşların iktidarın kendilerine bir şey veremeyeceğini anladıklarını ve sandık talep ettiklerini iddia eden Tezcan, şunları kaydetti: "Vatandaş hükümetin kendilerine bir şey veremeyeceğini anlamış. Tek bir beklentisi var sandık. Ben vatandaşın bu çağrısına, talebine karşı hiçbir iktidarın uzun süre dayanabileceğine ihtimal vermiyorum. Belli ki Türkiye, önümüzdeki dönem, vatandaştan sel gibi akıp gelen talep üzerinden önemli bir dönüşümü yaşayacak. Yani halk çözümü biliyor, halk diyor ki, 'Çözüm sandıkta.' Çözüm Ankara'da, hükümette değil, sarayda değil, çözüm sandıkta. Vatandaşımızın çarşıda, pazarda duyduğumuz sesi bu. Aydın çalışmalarımızdan çıkan en önemli mesaj bu."

SULAMA PROBLEMİ


Aydın çiftçisinin normal sıkıntılarının dışında ciddi bir sulama problemi ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Tezcan, "Türkiye'nin en bereketli ovalarından biri olan ve yılda iki kez mahsul alınabilen Menderes Ovası’nda çiftçi mahsul tarlada yanacak diye korkuyor. ‘Çiftçi nasıl ekeceğiz?’ diye soruyor. Çünkü 8 kat su verilmesi gereken yerde, ‘İki kat su vereceğiz’ demişler. Vatandaş bu konuda çok rahatsız" şeklinde konuştu. Atama ile göreve gelen sulama birliği başkanlarının çiftçilerinin çözüm önerilerine de kulak tıkadıklarını iddia eden Tezcan, partisinin belediyelerinin koronavirüs salgını sürecinde başarılı çalışmalara imza attıklarını sözlerine ekledi.