Evli ve 3 yaşında bir kız çocuğu babası Berk Ergier’in ortadan kaybolmasından sonra arama çalışmaları başlatılmış, ulusal bir televizyon kanalından ailesi oğullarının bulunması için yardım istemişti. Oluşturulan özel polis ekibi, jandarma, AFAD ve Arama Kurtarma Ekibi’nin (AKE) üç günlük arama çalışmaları sonucunda Ergier’in cansız bedenine, Kirazlı Mahallesinin kırsal alanında kayalık bölgede ulaşıldı.

DÖRT KOLDAN ARAMA ÇALIŞMASI

Kaybolmasından sonraki süreçte polis ekiplerinin yaptığı teknik çalışmada, Kirazlı Mahallesi’nin kayalık bölgesinden Ergier’in cep telefonu sinyaline ulaşıldı. Görgü tanıklarının da bölgede kayıp Berk Ergier’in eşgaline uyan bir kişiyi gördüklerini belirtmeleri üzerine, ekipler bu bölgeye yoğunlaştı. Bölgeye sevk edilen ekipler dört koldan arama çalışmaları başlattı. Arama köpekleri ve ‘drone’lerle yapılan aramalar sonucunda bugün saat 15.00 sıralarında genç adamın cansız bedenine ulaşıldı.

KESİN ÖLÜM NEDENİ BELİRLENECEK

Çalışmaları Kirazlı Mahallesinin kayalık bölgesinde yoğunlaştırdıklarını söyleyen AKE Başkanı Osman Özcam, “Vatandaşların çektiği görüntülerden yola çıkarak, Berk’in en son görüldüğü kayalığın altında çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. AFAD görevlileriyle birlikte saat 15.00 sıralarında cansız bedenine ulaştık” dedi. Cumhuriyet Savcısının olay yerindeki incelemesinden sonra Ergier’in cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Merkezine gönderilmek üzere devlet hastanesi morguna kaldırıldı.