Didim’de özel bir kafede gerçekleştirilen aylık basınla buluşma toplantısının ev sahipliğini Rehber Gazetesi üstlendi. Etkinliğe İlçe Kaymakamı Halil Avşar, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, İlçe Jandarma Komutanı Onur Çark, bazı kurum amirleri ile basın mensupları katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Rehber Gazetesi sahiplerinden İlknur Etleç, “İlçe protokolü ile basının aylık buluşma toplantıları ilçenin eski Kaymakamı İskender Yönden zamanında başlamıştı. İlerleyen süreçte devam etti fakat pandeminden dolayı ara verilmişti. Yeniden başlaması noktasında İlçe Kaymakamımız Halil Avşar beye teşekkür ediyorum” dedi.

“VAKA SAYIMIZ DÜŞÜK, BUNDA HERKESİN KATKISI VAR”

Kaymakam Halil Avşar ise ilçede daha önce düzenlenen bu etkinliği yeniden başlattıklarını belirterek, “İlçede göreve başlayalı 8 aylık bir dönem oldu. Bu süreçte sizlerle bir araya gelmeye gayret ettik. Pandemi süreci de bazı durumları etkiledi, umarım süreç iyi giderse bu toplantılara devam edip bilgi alışverişinde bulunacağız" diye konuştu.

"REHAVETE KAPILMAMAK LAZIM"

Avşar ayrıca 2020 Mart ayında bugüne Didim’de yapılan pandemi denetimleri hakkında bilgilendirme yaptı. Avşar, maske, mesafe ve sokağa çıkma yasağına uymayan 11 bin 412 kişiye 1 milyon 560 bin 998 TL idari para cezası kesildiğini açıkladı. Kaymakam Avşar, ilçedeki koronavirüs dönemi ve normalleşme süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulunarak, “İlçemizde dün itibariyle vaka sayımız sıfırdı ama bu rakamlar anlık değişebiliyor. Aydın’ın ortalamasını biz düşürüyoruz ama rehavete kapılmamak lazım. Halkımız bu konuda çok duyarlı, esnafımız duyarlı. Ayrıca emniyet güçlerimizle yaptığımız denetimler, filyasyon ekiplerinin çalışmaları, sağlık çalışanlarımızın bu konudaki özverileri, bu sonuçları almamızda etkili oluyor. Herkesin katkısı var ve bu da önemli" dedi.

"DURUMUMUZ ÇOK İYİ"

Avşar ayrıca geçen yaz döneminde PCR testleri noktasında Didim adına iyi bir sınav verildiğini belirterek herhangi bir sorun yaşanmadığına dikkat çekti. Didim İlçe Sağlık Müdürü Dr. Oben Döndü ise ülke genelinde ve ilçe olarak piki yaşadıklarını belirterek, “Şu an için vaka sayımız düşük ama gerekli bilgilendirmeler bakanlığımızca yapılıyor. 100 bin üzerinde bir nüfusa göre durumumuz çok iyi" ifadelerini kullandı.

EMNİYETE PERSONEL TAKVİYESİ

Didim’de emniyet ve asayiş konularıyla ilgili de İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç değerlendirmelerde bulundu. Dinç, yaptığı değerlendirmede pandemi sürecinde ülke genelinde olayların sayısında azalma olduğunu ve Didim’de bu sayının azaldığını ifade etti. Didim’de mevcut 180 olan personel sayısının 210’a çıktığını, özel birimlerin kurulduğunu ve ayrıca Çevik Kuvvet Şube Birimi'nin de Didim’de kurulduğunu ifade etti.

YATIRIMLARI ANLATTI

İlçedeki yatırımlara yönelik gelen sorulara cevap veren İlçe Kaymakamı Halil Avşar, “Adliye binasıyla ilgili olarak sayın vekilimizin açıklamalarından sonra bizlerin de edindiğimiz bilgi şu şekilde; mevcut adliye binasının içindeki boş kalan bölüm mimari olarak tasarlanmasının ardından projelendirilerek hakim ve savcılarımız için fiziki olarak düzenlenecek. Yeni Kaymakamlık binasının yapımı 2020 yılı yatırım programında ama asıl sorunumuz Altınkum Polis Karakolu. Bu binanın fiziki yapısı yetersiz ve buraya Didim’e yakışır bir yer kazandırmamız lazım.” diye konuştu. Hazine arazilerine işgallerle ilgili de adımlar atılacağını kaydeden Avşar, bu konuyla ilgili Mal Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün çalışması olduğunu, dikilen ağaçların söküleceğini ifade etti.