İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, İYİ Parti Teknolojik Dönüşümden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yiğit Karakış, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, birtakım ziyaretler için Aydın’a geldi. İYİ Parti heyeti, Aydın il ve ilçe yöneticileri ile bir araya geldi. Efeler ilçesindeki Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, İYİ Parti İl Başkanı Süleyman Demirci, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, İYİ Parti Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Şakru, İYİ Parti Aydın Gençlik Kolları İl Başkanı İsmail Tabak, İYİ Parti Efeler İlçe Başkanı İlhan Adıyaman da yer aldı.

“TOPLANTIYI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”


Konuşmasına 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 100’üncü yıl dönümünü kutlayarak başlayan İYİ Parti İl Başkanı Süleyman Demirci, “Genel Başkanımız Meral Akşener’e diyoruz ki ölüm olsa da sonunda mücadele etmezsek namerdiz. Öldürülsek de tek kişi kalsak da bu mücadeleden dönersek sizi yalnız bırakırsak namussuzuz. Bu sözlerim İYİ Parti Aydın Teşkilatı’nın yeminidir.” dedi. İYİ Parti heyetine Aydın’a geldikleri için teşekkür eden İYİ Parti Aydın Milletvekili Sezgin, “Gerçekten biz bu toplantıyı çok önemsiyoruz. Bu toplantıdan zenginleşerek çıkacağımızdan eminiz. Toplantıya katılımdan bireysel olarak çok mutluyum.” diye konuştu.

TÜRKİYE ARTIK ÜRETMİYOR”


Kişi başı gelir açısından 7 yıldır üst üste fakirleşen bir Türkiye ekonomisi olduğunu belirten Samsun Milletvekili Usta, “İkinci Dünya Savaşı’nda dahi 4 defa üst üste küçülmüş, 94 krizinde bir kere küçülmüş, 2001 yılında bir defa küçülmüş. Bunun sebeplerini her zaman dile getiriyoruz. Türkiye artık üretmiyor. Türkiye kaynaklarını doğru yerde kullanmıyor. Türkiye kamu bütçesiyle eliyle ciddi bir şekilde kaynaklarını heba ediyor. Türkiye ekonomisinin sorunları pandemiyle birlikte başlamadı. Pandemi bir yıllık mesele. Salgınla ilgili mücadelede de çok ciddi hatalar yapıldı. Cari ve bütçe açıklarımız yüksek.” diyerek ülke ekonomisinin kötü olduğunu söyledi.

“ANKETLERDE ÜÇÜNCÜ PARTİYİZ”


Türkiye’de gündüz yaşananlarla gece konuşulanlar arasında irtibat olmadığını dile getiren Bursa Milletvekili Tatlıoğlu, “Gündüz Aydın, Köşk, Nazilli, İzmir, Diyarbakır ve Erzurum’da insanımızın yaşadığıyla, mücadelesiyle maişet derdiyle akşam Türkiye medyasına baktığımızda başka bir evrene eğilmiş bir Türkiye var. AK Parti seçmenine ülkenin en büyük sorunu nedir diye sorulduğunda yüzde 72 ekonomi diyor. MHP seçmenine ülkenin en büyük sorunu nedir diye sorulduğunda yüzde 84 ekonomi diyor. Ama onların partileri Türkiye’de bunu konuşturmuyor. Biz ne dedik, ya bir yol bulacağız ya da kendi yolumuzu açacağız. Sayın Genel Başkan ne yaptı, kendi yolunu açtı. Ocak 2020’den beri esnaflayız, insanımızlayız. Milletle beraber bütünleşmeye yürüyoruz. Milletimiz gittikçe bize kucaklarını açıyor. Bütün anketlerde 2020 yılının başından beri üçüncü partiyiz. Bugün İYİ Parti kurulmasa önümüzdeki dönem siyasal iklimine değişim umudu var mı? Bugün Türkiye’de toplumun derdine derman, yarınlara umut varsa bu sizlerin kurduğu İYİ Parti yüzünden var.” dedi. Toplantıda İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, ekonomik sunum gerçekleştirdi. İYİ Parti Teknolojik Dönüşümden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yiğit Karakış da ekonomik kalkınma için modern tarımın önemine dikkat çekti.