Kademeli normalleşme sürecinde alınan hafta sonu kısıtlamasının kaldırılması kararı, vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. Kısıtlamanın kalkmasıyla birlikte hafta sonu vatandaşlar, kafe, lokanta, sahil ve çocuk parkları gibi alanlara akın etti.

3 AY SONRA HAFTA SONU KEYFİ


3 ayın ardından vatandaşlar ilk defa hafta sonu dışarı çıkarken, maske ve sosyal mesafe kuralları ise unutuldu. Sabah erken saatlerde sahile gelen vatandaşlar, hafta sonunu dışarıda geçirmenin keyfini sürdü. Kimi balık tuttu, kimi ise sahil bandında ailece yürüyüş yaptı. Hava sıcaklığının 17 dereceyi gösterdiği ilçede en çok mutlu olanlar da çocuklar oldu. Kısıtlamanın olmadığı ilk hafta sonunun keyfini en çok parklarda oynayan çocuklar çıkardı.

SOSYAL MESAFE HİÇE SAYILDI


Sahilde eşi ve çocukları ile yürüyüş yapan Ramazan Kutay, kısıtlamanın kalkmasının kendilerini mutlu ettiğini ancak hala korkularının olduğunu söyleyerek, "Aylardır dışarı çıkamadık, eve kapandık, güneşin ısıtıcı sıcağına hasret kaldık, o yüzden temiz hava alalım dedik. Etrafımıza baktığımızda yoğun bir kalabalık var, çoğunluğumuz maskeye uyuyor fakat sosyal mesafe hiçe sayılmış, bu da beni biraz korkuttu” dedi.

GÜZEL GÜNLER İÇİN KURALLARA UYMAMIZ GEREK


Sahilde tedirgin gezdiklerini ama güneşe, oksijene ihtiyaçları olduğunu söyleyen Samim Bulut ise yüksek riskli grupta olmamak için herkesin kurallara uyması gerektiğini vurgulayarak, "Herkes içli dışlı ve kafe, restoranlarda yasaklara uyma, sosyal mesafe yok, Ekipler vatandaşlara gerekli uyarıları yapıyor ama nereye kadar, bizim kendimiz kurallara uymamız gerekir yoksa daha da kötüye gideceğiz. Kafeye gitmeyi tercih etmiyoruz. Mesafeleri korumak için biz kafe yerine parka geldik” ifadelerini kullandı.
Öte yandan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik ekipleri, araç ve insan yoğunluğunun olduğu bölgelerdeki denetimlerini sürdürdü, vatandaşlara maske, mesafe ve hijyen konularında uyarılarda bulundu.