Didim Belediyesinin kent genelinde sürdürdüğü temizlik çalışmaları hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, sürdürülebilir bir çalışma içerisinde olduklarını kaydetti. Başkan Atabay bölgelere göre çalışma yaptıklarını kaydederek, “İlçe içerisinde belli bölgelerde temizlik çalışmaları yapıyoruz. Bir takım kurallara uymak zorundayız. Kendimiz mazeret üretmeden çevreyi kirletmemeliyiz. Geçen hafta bir hafriyat bölgesinde 120 kamyon çöp toplandı. Bir kamyon 10 ton olsa çıkan çöpü düşünün. Bu noktada çıkan çöpler içerisinde muhtelif 30 ayrı türden çöp çıktı. Bu çalışmaları sadece burada değil belli kıyılarda yapıyoruz. Kıyıların ve plajların temiz tutulması noktasında herkes duyarlı davranmalı. Mangal yapıldığında ya da bir şeyler yenip içildiğinde çöplerimizi toplamalıyız. Doğayı kirletince bunun geri dönüşümü zor oluyor. Bizler bu noktada temizlenen yerlere cezai yaptırım ve kamera ile denetim noktasında adım atacağız.” dedi.

“İKİ MAHALLEDE ÇÖPLER GECE TOPLANIYOR”


Didim’e gelen ziyaretçilerin çevre temizliği konusunda geri dönüşlerinin olumlu olduğunu belirten Atabay, “Güncel yaşantımız içerisinde çevremizi temiz tutmak herkesin görevi, yaşamımızı ve evimizi nasıl temiz tutuyorsak çevremizi de temiz tutmalıyız. Bizler bu noktada güzel çalışmalar yapıyoruz ve geri dönüşleri de olumlu alıyoruz. Bir evde anne evi temizler arkasından çocuklar kirletirse, o evin durumu nasıl olur? İşte ilçemizi de her anlamda temiz tutmalıyız. Bu anlamda halkımız çok duyarlı. Bu kapsamda ilçemizin iki büyük mahallesi olan Efeler ve Cumhuriyet mahallelerinde gece çöp toplama çalışmalarına başladık ve güzel geri dönüşler oluyor. Zamanla bu sistem oturacak. Bunun dışında yer altı çöp konteynırlarını arttırma girişimimiz var. Yaz döneminde günde 5-6 ton çöp topluyoruz. Temizlik ve çöp toplama işinde büyük gayret sarf ediyoruz. İlerleyen süreçte konteynırlarda sensörleme işini düşünüyoruz. Bu noktada çöp dolan konteynıra anında müdahale edilecek, zamansız çöp toplama nedeniyle kaybettiğimiz yakıt ve zamanı da bu şekilde tasarruf etmeyi planlıyoruz.” dedi.
Başkan Atabay, Temizlik İşleri ile Çevre Kontrol Müdürlüğü personeline emeklerinden dolayı teşekkür ederken tüm Didim halkına ve Didim’e gelen tatilcilere çevre konusunda hassas olma konusunda çağrıda bulundu.