İlçe binasında Kovid-19 sebebiyle maske ve mesafeye uygun olarak İlçe Başkanı Sevgi Sannav tarafından yapılan basın toplantısına üyeler katıldı. Açıklamada, “Biz bugüne kadar yaklaşık 80 bin insanımızı PKK’ya şehit verdik. Bunların içinde asker ve polisler olduğu gibi o bölgede görev yapan bekçilerimiz, öğretmenlerimiz, yerli halkımız hatta içlerinde küçücük bebeler ve çocuklar da vardı. Biz bugüne kadar PKK’yla ilişkisi kendi beyanlarıyla ve çeşitli belgelerle saptanan HDP’nin kapatılması için defalarca başvurduk. En son Gara’daki şehitlerimizin katledilmesinde PKK’nın siyasi ayağı HDP ve PKK’ya kara gücüm diyen ABD’nin durduğunu cümle alem görmüştür” denildi.

TARİHTEN ÖRNEKLER VERİLDİ


Açıklamada ayrıca, “Ancak başta ana muhalefet olmak üzere ülkemizde 1945’ten beri beyni yıkanan bazı insanlar arkasında ABD durduğu için PKK’yı bitiremeyeceğimize inanmakta ve HDP’nin kapatılmasına karşı çıkmaktadırlar. Bu kişilere şunu hatırlatalım. Tarihin her devrinde zalim egemenler mevcuttur. Yine bu topraklarda yaşamış olan Hz. İbrahim tek başına Nemrut’a karşı çıkmıştır ve yenmiştir. Yüzyıl önce de Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları yine emperyalistlere karşı büyük bir zafer kazanmışlardır. Bugün Türkiye gemisindeki herkes İbrahim peygambere su taşıyan karıncanın bilinciyle hareket etmek zorundadır. Ve yine unutmayalım o koskoca Nemrut’un sonunu o karınca getirmiştir” ifadeleri kullanıldı.

"NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE"


Açıklama, şu şekilde sonlandırıldı: “Yani zafer için gerekli olan yegane şey başarıya olan inancımız ve kendi gücümüzün farkında olarak onu düşmana karşı doğru kullanmaktır. Biz de milletçe gücümüzün farkında olarak PKK’ya Kandil’i mezar edeceğiz. Buna HDP’yi kapatarak başlayacağız. Bu nedenle meclisteki tüm vatansever milletvekillerini ve yargıyı HDP’nin kapatılması için göreve çağırıyoruz. Bunun için ihtiyaç duyduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Ne mutlu Türk’üm diyene.”