Karacasu Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısına katılmayan AK Parti grubu Meclis Üyeleri hakkında, “Tutumlarını anlamakta zorluk çekiyorum” şeklinde ifadeler kullanan Belediye Başkanı Zeki İnal’ın sözleri, ittifak üyelerini kamuoyu önüne atarak yıpratmaya çalıştığı şeklinde yorumlandı. Haberin, İnal’ın danışmanına yakın bir internet sitesinde yayımlanması ise, “Başkanın bilgisi dahilinde bir haber hazırlığı mı yapıldı?” sorusunu akıllara getirdi. Aynı haberde AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen’in, “Hiçbir sorun yok” diyerek konuyu kapatmasına karşın Zeki İnal’ın sözleri, “İttifaka kimin zarar verdiği belli” yorumlarına neden oldu.

İNAL’DAN TARTIŞMALI SÖZLER


Zeki İnal, bir internet haber sitesinin AK Partili Meclis üyelerinin Şubat Ayı meclis toplantısına katılmamasıyla ilgili yönettiği soruya, “Liderimiz Devlet Bahçeli bu ittifakın yürümesinden yana olduğu için, bizlere gönderilen direktifler de bu yönde. Cumhur İttifakı yürüyecektir. Buradaki AK Partili Meclis üyelerimizin Şubat ayı toplantısındaki tutumlarını anlamış değiliz. Kendilerinin ne düşündüğünü ben de tam bilmiyorum” şeklinde yanıt verdi. İnal’ın sanki ittifakta sorun varmış izlenimi verdiği sözleri siyasi kulislerde oldukça şaşırtıcı bulundu. Özürsüz veya izinsiz olarak arka arkaya üç birleşime kadar katılmama hakları bulunan meclis üyelerine karşı İnal’ın ittifak arkadaşlarını savunacağı yerde kamuoyunun önüne atmasına anlam verilemedi. Öte yandan bir meclis önce Belediye Başkan Yardımcısı MHP’li Mehmet Erikmen ve birkaç mecliste de Belediye Başkanı Zeki İnal’ın meclis toplantısına katılmadığı akıllara gelirken “kimse de bu durumu sorgulamamıştı” değerlendirmesi yapıldı.

BAŞKAN İNAL, HEP KENDİ DEDİĞİ OLSUN İSTİYOR


AK Parti ve MHP birlikteliği ile 10 yıllık CHP iktidarına karşı kazanılan zaferin ardından geçen 2 yıllık süreçte seçim vaatlerini yerine getirmek yerine Cumhur İttifakı ortağı AK Parti’ye karşı aldığı tutumla eleştirinin odağı olan Başkan İnal, yaptığı son açıklama ile yine şaşırtmadı. Seçildiği günden bu yana şeffaflıktan ve istişareden uzak bir şekilde ‘her şeyi ben bilirim anlayışı’ ile ilçeyi yönetmeye çalışan İnal, her meclis üyesinin düşüncesine saygı duymak gerektiğini unutarak, her üyenin sadece el kaldırıp el indirmelerini istemesi siyasi kulislerde yadırganıyor. Seçildiği günden bu yana AK Parti kanadına saygı duymadığı gözlenen Başkan İnal’ın partide ve belediyede hiçbir görevi olmayan Metehan Çifçi’yi yanına alıp Ankara’ya gitmesinin ise bardağı taşıran son hamle olduğu iddia edildi. Hükümetin gücünden daha fazla yararlanmak için AK Parti’nin ilçedeki temsilcilerinden yararlanmayı aklının ucundan bile geçirmeyen İnal’ın bu tutumu ise taraflı tarafsız ilçe kamuoyunda tartışma konusu oldu.

“DANIŞMAN, BAŞKANI HEP YANLIŞ YÖNLENDİRİYOR”


Başkan Zeki İnal’ın AK Partili Meclis üyelerinin meclis toplantısına katılmamaları ile ilgili bu sözlerinin zaman zaman, “danışman”, zaman zaman da “fotoğrafçı” olarak tanıttığı basın birimine yakın bir internet sitesinde yayımlanması ise kafaları daha da karıştırdı. Bilindiği gibi 2020 yılı Ocak ayı meclisinde gündeme gelen ‘tekniker’ kadrosuyla alakalı bir konuya MHP’li ve AK Partili üyelerin ret oyu vermesinin ardından Belediye Başkanı Zeki İnal, “Ben yalnız kalıyorum. Hepiniz benim karşımdasınız. Beni rezil ediyorsunuz. Bundan sonra nasıl hareket ederseniz edin. Bundan sonra herkes serbest” ifadelerini kullanmıştı. Bu meclisten birkaç gün sonra da yine danışmana yakın aynı internet sitesinde “Karacasu'da Cumhur İttifakı'nın belediye meclis üyeleri MHP'li Belediye Başkanı Zeki İnal'ı sırtından vurmaya devam ediyor” ifadelerinin geçtiği bir haber yayımlanmıştı. İnternette yayın yapan ve meclis toplantısına katılmayan gazetenin haberinde verdiği bilgiler, haberin belediye içinden servis edildiği izlenimi uyandırmıştı. ‘Danışman’ için özel açıldığı iddia edilen tekniker kadrosu sadece o mecliste değil, birkaç mecliste de gündeme gelmişti. Zeki İnal’ın, birçok önemli sorun varken danışmanının kadroya geçmesi yönünde ısrarcı olması ise pek çok soru işaretini beraberinde getirmişti. Tekniker kadrosunun meclisten geçmemesi sonrası kişisel bir sorunu için AK Partili üyeler Memduh İlgili, Fatih Akkın ve MHP’li üye Uğur Çoban’ı kamuoyunun önüne atan Başkan İnal’ın danışmanı farklı dönemlerde de tartışma konusu olmuş, belediye içinde de rahatsızlık yaratmıştı. Zeki İnal’ın göreve geldiği ilk aylarda “danışmanım” dediği daha sonra “yanılmışım” itirafında bulunduğu personelinin, belediye başkanını sürekli yanlış yönlendirdiği yorumları yapıldı.

SADECE AK PARTİLİLER DEĞİL MHP’LİLER DE YANLIŞA YANLIŞ, DOĞRUYA DOĞRU DİYOR


Karacasu Belediye meclisinde hemen her karar AK Parti, MHP, İYİ Parti ve CHP’li üyelerinin tamamının onayıyla oy birliği ile alınırken Zeki İnal’ın sürekli birilerini kendine düşman görme anlayışına anlam verilemiyor. Belediye meclisinden geçiremediği kararlarda ise MHP’li üyelerin de ret oyu verdiğini unutan Başkan İnal’ın kendisini sorgulaması gerektiği siyasi kulislerde dile getiriliyor. MHP’li üyelerin milletin düşüncesini de göz önüne alarak ret oyu verdikleri kararlar belediye kayıtlarında durmaya devam ediyor. Bunlardan biri 2019 yılı Kasım ayı meclisinde gündeme gelmişti. MHP dahil tüm üyelerin karşı çıktığı deve güreşi festivalinin belediye tarafından düzenlenmesi için ayak direyen Zeki İnal, bunun gerçekleşmemesi üzerine, “ Aydın gündemini şöyle bir sallayalım. Aydın bizi konuşsun. Zaten sallandı. Daha dur bakalım” ifadelerini kullanmıştı. 2020 yılı Ocak ayı meclisinde de bir şirket personelini kadrolu yapmak için gündeme gelen tekniker kadrosunun kabul edilmemesi sonrası ise İnal, “Siz hiç böyle bir meclis toplantısı yapmadınız çünkü muhalefet yoktu karşınızda. Ben şu an Karacasu’da tek başınayım. Herkes bana muhalif. MHP’lisi de AK Partilisi de muhalif, İYİ Partisi de CHP’si de. Tek başıma mücadele ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

BAŞKAN SEÇİMİ NASIL KAZADIĞINI ÇABUK UNUTTU


2019 yerel seçimlerinden önceki son seçimlerde oy dağılımı AK Parti 4 bin 529, CHP 4 bin 249, İYİ Parti 2 bin 7, MHP bin 47 oy şeklinde oluşsa da MHP’li bir ismin aday gösterildiği Karacasu’da seçimi kazanmasında AK Partililerin büyük payı olduğunu unutan ve seçimden sonra ise kendisine oy veren-vermeyen herkesin başkanı olduğunu bir türlü gösteremeyen Başkan İnal’ın sen-ben ayrımını bırakmaması kucaklayıcı olmayan tutumları taraflı-tarafsız eleştiri konusu olmayı sürdürüyor.

MERİÇ: “ZEKİ BAŞKAN’LA GÖRÜŞECEĞİM”


Yaşananlar hakkında herhangi bir açıklama yapmayan AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, "Zeki İnal'ın sözleri hakkında kendisiyle özel bir görüşme yaptıktan sonra bir açıklama yapacağım” ifadelerini kullandı.