İYİ Parti Didim İlçe Başkanı Vefa Berk Tezsezener, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurol Kavruk, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Buğra Sever ile ana kademe yöneticilerinden oluşan heyet, Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette İYİ Parti heyetini, Dernek Başkanı Hüseyin İlhan karşıladı.

"BİR İNSANLIK SUÇUDUR"

Ziyarette konuşan Tezsezener, “Yakın tarihimizde 2017’de Malatya’da, 2019 yılının sonlarına doğru İzmir’de, son olarak da geçtiğimiz günlerde Yalova’da meydana gelen ve Alevi yurttaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen ev işaretleme eylemi bir insanlık suçudur. Siyasetin her kademesinde kullanılan nefret dilinin yarattığı toplumsal tahribatın adeta bir dışa vurumu olarak insanlarımız arasında kin ve nefret tohumları yeşertmeye çalışan kişilerin cennet vatanımızda amaçlarına ulaşmalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Bin defa mazlum olsak da bir defa zalim olmayacağız. Hz. Hüseyin’in de dediği gibi en büyük cihat haksızın karşısına geçip sen haksızsın diyebilmektir. Bizler de bugün insanı insan olduğu için hak bildiği yolda yürüyen canlarımızın yanında durup zalime sen haksızsın demek için İlçe Divanımız, Kadın Kolları Başkanımız, Gençlik Kolları Başkanımız ile beraber Didim Cemevi’mize bir ziyaret gerçekleştirdik. Cumhuriyetimizin teminatı olan Alevi yurttaşlarımızın her zaman yanında olacağız. Cemevi Başkanımız Hüseyin İlhan’a misafirperverliği için çok teşekkür ediyorum” dedi.
İlhan, İYİ Parti Didim heyetine gösterdikleri duyarlılık ve ziyaretleri için teşekkür etti. Ziyarette Didim ve cemevleri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.