Alınan bilgiye göre, 20 Aralık Pazar günü Davutlar Mahallesinde meydana gelen iş yerinden hırsızlık, mala zarar verme, 23 Aralık Çarşamba ve 28 Aralık Pazartesi günü Davutlar Mahallesinde gerçekleşen 2 ayrı iş yerinden hırsızlık, 8 Ocak Cuma günü Davutlar Mahallesinde meydana gelen motosiklet hırsızlığı, 9 Ocak Cumartesi günü Kadıkalesi Mahallesinde gerçekleşen iş yerinden hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal ve mala zarar verme olaylarının faili 2 kişi yakalandı.

KAMERA KAYITLARI İNCELENDİ


Kuşadası ilçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri olay yeri, çevresi ve güzergah üzerinde bulunan tüm güvenlik kamera ve Mobese görüntülerini incelemeye aldı. Olay yerinde gerekli tüm teknik çalışmalar yapılırken, bu çalışmalar sonucu olayların şüphelilerinin L.S. ve D.S. olduğu tespit edildi. 2 kişinin Davutlar Mahallesinde bir adreste olduğunun belirlenmesi üzerine ekipler operasyon düzenledi. Operasyonda şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER


Yapılan araştırmalar sonucu çalınan malların Söke ilçesinde U.T. isimli kişiye verildiği belirlendi. U.T’nin evinde yapılan arama sonucu; 385 paket değişik markalarda sigara ve 22 şişe değişik markalarda alkol ele geçirildi. U.T. hakkında suç eşyası satın almaktan gerekli yasal işlemler yapıldı. L.S. ve D.S. ise emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.