Karacasu Belediye Meclisinde verdiği soru önergeleri ve ilçe adına getirdiği önerileriyle dikkat çeken isimlerinden İYİ Partili Nail Kurt’la, Mart ayında iki yılı dolduracakları meclis çalışmalarını değerlendirdiği bir röportaj gerçekleştirdik. Mecliste pek çok kararın oy birliği ile alındığına dikkat çeken Kurt, “Bizler doğru bildiklerimizi destekliyoruz, yanlış bulduklarımızı desteklemiyoruz. Bunları da basın yoluyla sizlerle paylaşıyoruz. Muhalefetin görevi halkın sözcülüğünü ve denetleme görevi yapmak. Bizler de muhalefet olarak elimizden geldiğince bunları yapmaya gayret ediyoruz. Bu vesileyle herkesin yeni yılını bir kez daha kutlarım. 2021 yılında pandemiden kurtulmayı diliyoruz. İlçemizde de daha birlik beraberlik içerisinde ilçemizin sorunlarına daha iyi eğilmiş, konuların karşılıklı olarak daha önceden konuşulup değerlendirilerek gündeme getirildiği ve kararların alındığı, karşılıklı iyi niyetle sorunların konuşulup çözüme kavuşturulduğu bir yıl diliyorum” dedi.

“DOĞRUYA DOĞRU, YANLIŞA YANLIŞ DİYORUZ”


Pandemi döneminde hayatını kaybedenler ile tüm şehit olan askerler ve polislere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ülkeye başsağlığı dilerek sözlerine başlayan Kurt, “Düzenli olarak meclis çalışmalarımıza katılıyoruz. İlçemizin yerel basını sayesinde meclis toplantıları düzenli olarak halkın bilgisine sunuluyor. Başkanlığın getirdiği önerileri değerlendirip kararlarımızı veriyoruz. Başkanlığın getirdiği gündem maddelerinin çoğu oy birliği ile meclisten geçiyor. Bazıları da oy çokluğu ile meclisten geçiyor. 2 yıldır benim hatırladığım meclisten geçmeyen iki konu var. Bir tanesi arazi arsa satışları, bir diğeri de deve güreşleriydi. Yani yapmak isteyip de yapamadıkları bir şey olmadı. Bizler de doğru bildiklerimizi destekliyoruz, yanlış bulduklarımızı desteklemiyoruz. Bunları da basın yoluyla sizlerle paylaşıyoruz. Bazı konularda soru önergesi ve önerge veriyoruz. Herhalde Karacasu Belediyesi Meclisi tarihinde en çok önerge veren meclis üyelerinden biri benim. Halkımız adına soru sormaya, öneri sunmaya devam edeceğiz” dedi.

“BELEDİYE AŞIRI BORÇLANIYOR”


Sözlerini sürüden Kurt, “Çarşı içi kaldırımlarının düzenlenmesi, Çarşı Cami etrafının yapılaşması konusunda çok güzel bir ortam oluşmuştu. Ancak çok basit gerekçelerle bunu kabul etmediler. Agora projesiyle çarşıyı boydan boya yıkmayı onaylıyorlar ama Çarşı Caminin karşısına iki katlı tarihi bir bina yapımına sessiz kaldılar. Bunda da herhalde önerinin bizden gelmesi etkili oldu. Birlik beraberlik konusunda istediğimiz neticeyi alamıyoruz. Sadece AK Parti ve MHP’li Meclis Üyeleriyle belediye çalışmalarında bir diyalog, bir birliktelik sağlamış durumdalar. Bu konularda bizlerle bir birliktelik sağlamış değiller. Muhalefetin görevi halkın sözcülüğünü ve denetleme görevi yapmak. Bizler de muhalefet olarak elimizden geldiğince bunları yapmaya gayret ediyoruz. 2021 bütçesi için gördüğümüz Karacasu Belediyesi artık ciddi bir borçlanma dönemine giriyor. Biz harcayalım, torunlarımız ödesin pozisyonuna giriliyor. Bu da gelecek adına endişe verici” dedi.

MUHTARLARIMIZI BİLGİLENDİRDİK


Meclis çalışmaları dışında Büyükşehir Yasası’nda yapılan bir değişiklikten de söz eden Kurt, “26 Ekim 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan bir kanun var. Büyükşehir Belediye Kanunu’na eklenen bir konu var. Büyükşehir statüsünde bulunan ve kırsal yerleşik alan olarak belirlenen mahallelerde bulunan esnaf, tüccar ve vatandaşlara çeşitli muafiyetler, indirim ve avantajlar sağlanması kararlaştırıldı. Büyükşehir Kanunu’nun 10 maddesine ek bir madde eklendi. Yapılan düzenlemeyi muhtarlara anlattık. Yeni bir kırsal mahalle tanımı getirildi. İlçe belediyesi ve Büyükşehir Belediye Meclisinin onayı ile kırsal mahalle kabul edilen yerlerde bir takım vergiler, harçlar, sulama suyu gibi konularda kolaylık sağlanıyor. Kırsalı biraz desteklemek konusunda yapılan bir çalışma. Bu konuda muhtarlarımıza da bilgi verdik" dedi.