Nazilli ilçesi Dallıca Mahallesinde bir okulda temizlik görevlisi olarak çalışan 4 çocuk annesi 40 yaşındaki Batur, ailesi için yaptığı reçeller beğenilince okuldaki işinden ayrılıp kendi işini yapmaya karar verdi. Tek başına evinde komşularından aldığı kazanlarda reçel üreten Batur, bu ürünleri internetten satmaya başladı. Taleplere tek başına yetişemeyen Batur, evinin bahçesini fabrikaya dönüştürüp mahallesindeki 20 kadını istihdam etti. Ürettiği 40 çeşit reçelleri internet üzerinden yurt içi ve yurt dışına satan Batur, elde ettiği gelirle çocuklarını okuturken işletmesini yaptığı yatırımla büyüttü.

KOCAMAN BİR AİLEYİZ

Ses Gazetesi’ne başarı hikayesini anlatan girişimci kadın Sevgül Batur, "Küçük yaşlarda evlenip İstanbul'a gittim. Büyükşehir'in yaşantısından sıkılıp eşimle birlikte Nazilli'ye döndüm. Eşime destek olmak için okulda temizlik görevlisi olarak çalışmaya başladım. İşten kalan zamanlarda evde kendi ailem için tarhana, salça, toz biber gibi ürünleri yapıyordum. Ürünlerimden komşularıma veriyordum. Onlar beğenince bu işe başladım. Bu işe başladığımda benim sacayağım dahi yoktu. Komşularımın sacayaklarını, kazanlarını kullanarak büyük bir işin içine girdim. Daha sonra sosyal medya aracılığıyla ürünlerin fotoğraflarını paylaştım. Kızım çok fazla çaba gösterdiğimi görünce bana destek olmaya başladı. Onun desteğiyle epey ilerleme kaydettim. Bir kilo ayva ile başladığım işte şuan yılda 1.5 ton ayva işliyorum. Yıllık 500 kilo elma reçeli üretiyorum. Tek başıma çıktığım bu yolda kocaman bir aile olduk. İşletmemde 20 kadın çalışıyor. Bu iş sayesinde çocuklarımı okuttum" diye konuştu.

YURT DIŞINA ÜRÜN GÖNDERİYOR

Reçellerinin ününün ülke sınırlarını aştığını dile getiren Batur, "Ülkemizin her yerine el emeği ile yaptığımız doğal reçel ve ürünleri gönderiyorum. Koronavirüs salgını nedeniyle organik ürünlere talep çok fazla. Bu talebi karşılamakta zorlanıyorum. Aydın'ımızın güzel ürünlerini dünyada tatmayan kalmasın diye yurt dışına da açıldım. Ürünlerimiz, Hollanda, Almanya ve İspanya'da marketlere girdi. Amerika, Japonya, İrlanda gibi birçok ülkeden de sipariş geliyor. Benim hedefim kendi ismim ve markam ile ben yurt dışı pazarına girmek istiyorum. Bunun için devlet desteğiyle işletmemi büyütüp, dünyada önemli bir marka haline gelebilmeyi hayal ediyorum" ifadelerini kullandı.