Coğrafi işaret denetimi öncesi Aydın Ticaret Borsası’nda Aydın Ticaret Borsası Genel Sekreteri Neslihan Duymaz ve Proje Memuru Cansu B. Caner, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Recep Metin, Efeler Belediyesi Ziraat Mühendisi Demet Al, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğü Teknisyeni Ceyhun Çelik ve Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Ertan’ın katılımıyla açılış toplantısı yapıldı.
AB tescilli “Aydın Kestanesi” coğrafi işaret denetimi için bir araya gelen komisyon, coğrafi işaret ürün adı etiketi kullanım yetkisine sahip firmalarda incelemelerde bulundu. Denetim komisyonu, gerçekleştirmiş olduğu denetim ziyaretlerinde AB tescilli Aydın Kestanesi’nin coğrafi işaret kullanım şartnamesine uygunluğunu denetleyerek coğrafi işaret etiket kullanımı ve söz konusu denetimlerin önemi hakkında bilgi verdi.

EKONOMİ İÇİN ÖNEMLİ KAZANÇ


Avrupa Birliği nezdinde Türkiye’nin 4. coğrafi işaretli ürünü olarak tescil edilen Aydın Kestanesi’nin dünya çapında bilinirliği ve marka değerinin arttığını belirten Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, “Borsamız, ilimize özgü tarımsal ürünlerin markalaşması ve beraberinde katma değerinin artması adına coğrafi işaret çalışmalarına önem vermektedir. Coğrafi işaretler üreticilerimizi, belli şartlar dahilinde üretim yapan kişi ya da firmaları ve beraberinde tüketicileri de korumaktadır. Avrupa Birliği nezdinde coğrafi işaretini alan Aydın Kestanesi, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine kazanç sağlamaktadır. Bu sebeple Aydın Kestanesi coğrafi işaret belgesi ile üretim yapan firmalarımıza bu farkındalıkları için teşekkür ediyorum” dedi.