Saat 20.00’den sonra sokağa çıkma yasağının olduğu 21 Kasım 2020 Cumartesi günü Yaylalı Mahallesi Tabakhane Sokakta yapılan davullu müzikli nişandan sonra kesilen cezalar belli oldu. Nişan sahibi olan G.Y’ye 3 bin 150 lira para cezası kesilirken G.Y. aynı zamanda açığa alındı. Nişana katılan 17 kişiye bin 500’er lira para cezası kesilirken toplam ceza miktarı 28 bin 650 lirayı buldu.

SİVİL MEMUR AÇIĞA ALINDI


Alınan bilgiye göre, olay şöyle gelişti. G.Y. kızının nişanı için kaldığı apartmanın zemin katında ilçe dışından gelen misafirlerine yemek verip bahçesinde davullu müzikli nişan töreni düzenledi. 20.00 sıralarında başlayan eğlence 22.00’ye kadar devam etti. Müzik sesleri mahallede dikkat çekerken olay yerine G.Y’nin mesai arkadaşları olan polis ekipleri gelip tutanak tuttu. Müzik seslerinden Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley’in de haberdar olduğu öğrenildi. Emniyette görevli sivil memuru affetmeyen Kaymakam Soley, G.Y’ye 3 bin 150 lira idari para cezası kesti. Nişana katılan 17 kişiye bin 500’er lira ceza kesildi. Kaymakam Soley ayrıca sivil memur G.Y’yi açığa aldı.

KAYMAKAM SOLEY: “HERKES KURALLARA UYACAK”


G.Y. hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını söyleyen Ahmet Soley, “Diğerlerine sosyal mesafe cezası kestik. Oynadıkları tespit edilemedi. Ben vatandaşa diyorum emniyet görevlisi olarak sen bunu yaparsan olmaz. Kim olursa olsun yasaklara uyacak” dedi. İlçede Temmuz ayında da bir düğüne kesilen cezalar gündem olmuştu. Karacasu’ya bağlı Ataeymir Mahallesinde yapılan bir düğünde gelin ve damat dışında misafirlerin piste çıkarak oynadıkları gerekçesiyle 10 bin lirayı aşkın ceza kesilmişti. Bu düğünde de tapu dairesinde görevli bir memur yasaklara uymaması üzerine Kaymakam Soley’in büyük tepkisini çekmişti.