Nazilli’de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk için tören, İstasyon Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi. Program Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na kurum çelenklerini sunmalarıyla başladı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Nazilli Fen Lisesi öğrencisi Ilgın Sultan Aydın tarafından şiir okundu. 10 Kasım için yapılan şiir ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin dağıtılmasıyla tören sona erdi.
Nazilli Fen Lisesi tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliklerine Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Menduh Yalvaç, Aydın Barosu Nazilli Temsilcisi Av. Emel Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Korhan Özmenlikan, İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Hakdan Öztürk, siyasi parti temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş, daire müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

“GÖSTERDİĞİ HEDEFLER TEKRAR TEKRAR KONUŞULMALIDIR”


Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu milli hedeflerin değerinin çok iyi bilinmesi gerektiğini dile getiren Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, “Bugün burada bu daracık zamanda Atatürk’ü anlatmanın imkânı yoktur elbette. Şurası bir gerçektir ki Mustafa Kemal, 20. yüzyılın başlarında bilim ve teknolojinin önemini tespit etmiştir. Kurtuluşun ekonomik bağımsızlıktan, ülkenin her bakımdan kalkındırılıp güçlendirilmesinden geçtiğini belirtmiştir. Mustafa Kemal Atatürk bir sözünde “Büyük davamız, en medeni en müreffeh millet olarak varlığımızı yükseltmektir” şeklinde ifade etmiş ve refah toplumu olmayı hedef olarak göstermiştir. Yalnız 10 Kasım’larda değil, her zaman, Mustafa Kemal’in mücadele azmi, bizlere gösterdiği hedefler tekrar tekrar konuşulmalıdır. Ülkemizin en zor zamanlarında bile ortaya koyduğu milli hedeflerin değerinin çok iyi bilinmesi gerekmektedir. Bu düşüncelerle Büyük Atatürk’ü ebediyete intikalinin 82. yılında bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, herkesi saygıyla selamlıyorum” dedi.