Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, aktif vaka sayısının günlük ortalamanın 3 katı şeklinde artması sonucu hafta sonu olmasına rağmen ilçe halkına sosyal medyadan canlı yayınla seslendi. Artan vaka sayıları sebebiyle üzgün olduğu gözlenen Soley, ilçe sakinlerinden mümkün olduğunca dışarı çıkmamalarını istedi. Herhangi bir belirti görüldüğünde ilçe hastanesine gidilmesini isteyen Soley, test için Nazilli’ye ulaşımda herkese destek verileceğini ifade etti. Okulların dışarıdan daha güvenli olduğunu söyleyen Soley, “Çocuklarınızı okullara göndermeyi ihmal etmeyin” dedi.

OKULLARIMIZDA HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI

“Bu tatil günü sabahı sizleri rahatsız ettiğim için üzgünüm” diyerek sözlerine başlayan Ahmet Soley, “Çarşamba günü ortaya çıkan bir vakamızın birçok temaslısının test sonucunun pozitif çıkması sonucu bugün ilçemizde salgın sürecinin en sıkıntılı ve zor gününü yaşıyoruz. Artık salgın hakkında rakam veremiyorsam da şu kadarını belirtmek isterim ki ilçemizdeki yeni vaka sayımız günlük ortalamamızı üçe katlamış ve temaslı sayımız 100’ü aşmış durumda olup salgın zirve yapmış ve tehlike yaratır bir boyuta ulaşmıştır. Salgının bu durumu sebebiyle Sevenler Okulumuzda bir sınıfı 15 gün boyunca tatil ediyoruz. Şu kadarını belirtmek isterim bugün çocuklarımız için en güvenli ortam okullarımız. Okullarım her gün oluşturduğumuz denetim ekibince denetleniyor ve belirlenen tüm eksiklikler giderilerek eğitim ve öğretimin devamı sağlanıyor. Okullarımızda tedbirler en iyi şekilde alınıyor. Okullarımız belki evlerimizden daha güvenli. Çocuklarımızı okullara göndermeyi ihmal etmemenizi ve okullarımıza göndermenizi istiyorum. Okullarımızda her türlü önlem alındı. Bir süre önce temaslı olarak belirlediğimiz öğretmenlerimiz temas sürelerinin bitiminde dün Nazilli Devlet Hastanesinde kontrolleri yaptırılıp testleri yaptırılıp virüsle ilişkileri kalmadığı tespit edilip derslere girmeleri sağlanmıştır. Ancak dışarısı okullarımız kadar güvenli değil” dedi.

“KISA SÜREDE ESKİYE DÖNMEK ZOR”

Virüsün artık ilçenin her yerinde kol gezdiğini söyleyen Soley, “Kendi sağlığınız yakınlarınızın sağlığı için sizlerden bir süre mümkün olduğunca dışarı çıkmamanızı ve evlerinizde kalmanızı rica ediyorum. Bilhassa 65 yaş üstü yaşlılarımızı ve çocuklarımızı dışarıdaki virüsten korumamız çok önemli. Dışarı çıkıyorsak da mutlaka maske, sosyal mesafe ve hijyene mutlaka uyalım. Belirtilen tedbirleri eksiksiz almamızın ve kurallara tam olarak uymanın zamanı geldi de geçiyor bile. Amacımız vakalarımızın daha da artmaması ve salgını kontrol altına alıp ilçemizi sıkıntıdan kurtarmak. Ben artık kısa bir sürede eskiye döneceğimize inanmıyorum ama en kısa sürede bu dar boğazı aşmak için var gücüyle çalışacağız. Sizlerin desteği ile inancıyla inanıyorum ki Kasım ayı sonunda mutlaka eski Karacasu olacağız. Elbirliği ile bunun için uğraşalım. Lütfen filyasyon ekiplerimize yardımcı olun. Bilgi saklamayın. Bilgi saklamanın sonucu ilçemizi 3 günde ne hale getirdi. Bunu görün. Ayrıca en küçük bir virüs ve hastalık belirtisinde ilçemizdeki sağlık kuruluşlarına başvurun. Belirti varsa sizi biz gönderelim. Toplu ulaşım aracıyla Nazilli’ye gitmeyin. Salgın ilçemizde bu şekilde yayıldı. Pazara olabildiğince geç saatlerce çıkın. Yoğun olduğu saatlerde uzak durun. Yaşlılarımızı ve çocuklarımızı pazara sokmayın. Ben bir kere daha hepimize geçmiş olsun der saygılarımı sunarım. Dilerim en kısa sürede eski günlere dönebiliriz” şeklinde konuştu.