Karacasu Kaymakamlığından son durumla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “Korona salgını süreci ülkemizde ikinci kez zirve yapmış olup, ilimiz salgının en hızlı yayıldığı iller arasında yer alırken her ne kadar ilimizde aktif vakaların en az olduğu 2. ilçe konumundaysa da İlçemizde de aktif vaka ve temaslı sayıları hızla artmaktadır. Bugün saat 12.00 itibariyle temaslı olarak izole altında bulundurduğumuz Cabi Mahallemizde 1, Yaylalı Mahallemizde 1 ve Küçükdağlı Mahallemizde 1 olmak üzere İlçe merkezinde 3 kişinin PCR testi pozitif çıkarak ilçemizdeki aktif vaka sayısı 15’e, İlçemizdeki temaslı sayısı 50’ye izole altındaki konut sayısı 35’e yükselmiştir. Geyre Mahallemizde izole altında bulunan ve PCR testi yapılmadığından henüz aktif vaka olarak kabul edemediğimiz 1 temaslımız vefat etmiştir” denildi.

“KOMŞU VE AİLE ZİYARETLERİNE ARA VERELİM”


Açıklamanın devamında, “Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Sevgili Karacasulular; görüldüğü gibi Koronavirüs sürecinden en iyi korunma yöntemi mümkün olduğunca dışarı çıkmamaktır. Bir süre için zorunlu olmadıkça evde kalıp dışarı çıkmayalım, Komşu ve aile ziyaretlerine bir süre ara verelim, Pazara, pazarın sakin olduğu geç saatlerde çıkalım ve pazarda mümkün olduğunca az kalalım, çocuklarımızın korunması için okullarımızda önlemler en iyi şekilde eksiksiz alınmaktadır, çocuklarımızın okullarda en iyi şekilde korunduğundan şüpheniz olmasın. Ancak çocuklarımızın okula geliş gidişlerinde hala risk altında olduğunu unutmayıp, küçük çocuklarımıza okula geliş gidişlerinde mutlaka eşlik edip bu süreçte de maske takmalarını ve sosyal mesafeyi korumalarını ve dışarıda oyalanmadan doğrudan okula ve çıkışlarda da doğrudan eve gitmelerini sağlayalım, En ufak öksürük, ateş, halsizlik, solunum sıkıntısı, eklem kas ağrıları, tat ve koku kaybı alerji gibi semptom belirtilerinde ihmal etmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvuralım, lütfen; bizlere destek olun. sabırlı olalım, bir olarak, birlik olarak bu zor günleri en kısa sürede aşalım” ifadeleri kullanıldı.

SEBEBİ BELLİ DEĞİL


Karacasu merkezde yaşayan kızı ve damadının test sonuçları pozitif çıkan Geyre Mahallesinden 88 yaşındaki M.A. temaslı olarak izolasyona alınmıştı. Yaşlı kadın bu sabah hayatını kaybetti. PCR testi yapılmadığı için henüz aktif vaka olarak kabul edilmeyen kadının neden öldüğü incelemeler sonucu belli olacak.