Pamuk tarlasında pamuk toplayan kadın işçiler ile birlikte çalışan Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Pamuk Islahatçısı Dr. Nazife Özkan, “Ben kadınlarımızı yürekten kutluyorum. Artık kadınlarımız hayatın her alanında çalışıyorlar. Özellikle tarımın her alanında kadın var. Her işe bir kadın eli değdiği zaman işler daha bir başka oluyor. Kadınlarımız yaptıkları ve çalıştıkları alanlarda bir hareket katıyorlar. Tarımda kadınlarımız olmazsa olmaz. Bu nedenle tekrar dünya Kadın Tarım İşçiler Günü’nü burada kutluyorum” dedi.

“KADIN İŞÇİLER, BİZİM YANIMIZDADIR”

Pamuğun çok önemli stratejik bir bitki olduğunu belirten Özkan, “Ben de bir ıslahatçıyım. 2020 yılında Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü olarak 4 çeşit pamuk çeşidimizin tescillerini gerçekleştirdik. Bunlardan bir tanesi de benim tescil ettirdiğim Selin çeşididir. Selin, kaliteli, verimli, solgunluk hastalığına dayanıklı, çırçır randımanı yüksek bir çeşidimiz. Burada bu çeşidimizin geliştirilmesinde emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Kadın pamuk işçilerimiz her zaman bizim yanımızdalar. Bu kadın işçilerimiz bizlerin de olmazsa olmazlarımızdırlar. Ben burada dünya çalışan tarım işçilerinin kadınlar günlerini tekrar kutluyorum” diye konuştu.

“KADINLAR OLMASA ÜLKE GENELİNDE İŞLER AKSAR”

Pamuk tarlasında 8 yaşından bu yana çalışmakta olan Emine Aktan da (68), “Ben 8 yaşımdan bu yana pamuk tarlalarında çiftçiliğin değişik dallarında çalışmalarımı sürdürüyorum. Ben de kadınlarımızın çiftçiler günlerini kutluyorum. Bizler burada kadınlar olarak pamuk tarlarında pamuğun yetişmesinde tarlalarda her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğer kadınlarımız olmasa ülke genelinde işler aksar. Kadınlarımız tarımımın olmazsa olmazlarıdırlar. Her yerde kadın eli var. Kadının elinin değdiği her yerde her şey daha güzel oluyor. Ben buradan sesleniyorum. Şu kadın cinayetlerinin durdurulmasını istiyorum. Önlem alınmasını istiyorum. Bizler inanın ki sokağa çıkmaya korkuyoruz. Çare bulunmasını istiyoruz. Bizim şimdi tek isteğimiz bu. Kadınlarımız dünyanın yıldızlarıdırlar” şeklinde konuştu.