Didim Ticaret Odası Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde gerçekleşen kongreye AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, AK Parti Aydın Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir, MKYK üyeleri, MHP Didim İlçe Başkanı Fikret Alakaya, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, STK ve meslek odası temsilcileri katıldı. Kongrenin divan başkanlığı seçiminin ardından açılış konuşmasını AK Parti Didim Gençlik Kolları Başkanı Melike Vela yaptı.

“KONGREMİZ HAYIRLI OLSUN”


Vela konuşmasında küçük yaşlardan beri siyasetin içinde yer aldığını ifade ederek, “Ben siyasi geçmişi olan bir babanın kızıyım. Bu sebepten siyasete küçük yaştan bu yana hep bir ilgim vardı. En başta abimin ve babamın desteği, siyasi fikirleri, doğru ve ahlaklı bir siyaset yapmak için AK Parti teşkilatına girmemde büyük rol oynadı. Ve tabiki sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere verdiği desteği, kadınlara siyasette önemli ve büyük bir yer vermesi onun asil duruşu, her zaman milletini kendinden önde tutması, vatan ve millet sevdası, ülkemizi bir adım daha öne taşımak için yorulmadan, bıkmadan çalışması, azmi, inancı benim bu teşkilata girmeme vesile oldu. AK Parti’de siyasi yolculuğum 25 yaşında kadın kollarında seçim işleri başkanlığını aldığım görev ile başladı. Bu görevi canı gönülden severek yaptım. Bir yıl önce genel merkezimiz tarafından ilçe gençlik kolları başkanlığına atandım. Kısa süre içinde bir yönetim oluşturdum. Hala bu görevi layıkıyla yerine getirebilmek için çalışıyoruz. Allah gayretimize zeval getirmesin. kongremiz teşkilatımız ve Didim gençliği için hayırlı olsun” dedi.

BASIN MENSUPLARINA LİSTE SUNDU


AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, Didim İlçe Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, “AK Parti gençlerin önünü açmakta öncü olmaya devam ediyor. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdiri ile gençleri önümüze aldık. CHP İlçe Başkanı sosyal medyada yaptığı paylaşımda ‘biz seçime hazırız’ dedi.
Biz sadece bugün değil Cumhur İttifakı olarak her daim seçime hazırız. Didim medyası geçtiğimiz hafta topyekün Didim Devlet Hastanesi üzerinden bize yüklendi. Taleplerinde haklılar. Didim Devlet Hastanesinin ihalesi yapıldı. 10-15 gün içerisinde yer teslimi yapılacak ancak CHP’nin vaatleri ne olacak?” diyerek Didim’de görev yapan basın mensuplarına Aydın Büyükşehir ve Didim Belediyesi’nin seçim vaatlerini içeren bir liste verdi. “Bunları da hep birlikte yayınlamanızı rica ediyorum.” dedi.

YENİ YÖNETİM


Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste ile yapılan kongrede Genel merkez tarafından atanan mevcut İlçe Gençlik Kolları Başkanı Melike Vela seçimle bir kez daha göreve geldi. Melike Vela’nın yeni yönetiminde şu isimler yer aldı; “Ferhat Engil, Taha Gönüllü, Ayşegül Eser, Tuna Özdemir, Damla Erikçi, Osman Karababa, Rabia Canseven, Ayşegül Nazlı, Turan Yeler, Hamza Kömürcü, Mustafa Baykaya, Hakan Görken, Kezban Karababa, Sami Durbak, İbrahim Gün., Abdulkadir Saygın, Oğuzhan Gümüş, Hakan Can, Ahmet Cemil Kapar.”