Nazilli Devlet Hastanesi eski başhekimlerinden, Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Esat Ülkü, Covid-19 tedavisi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Merkezinde hayatını kaybetti. Başkan Ülkü için Nazilli Koca Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze töreni gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığından alınan özel izinle koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan cenaze törenine Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık, CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, MHP İlçe Başkanı Hasan Eren, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, Aydın Tabip Odası üyeleri, kurucusu üye olduğu NAFOD yöneticileri ve üyeleri, ailesi, dostları ve doktor arkadaşları katıldı.
Cenaze namazını Nazilli İlçe Müftüsü Semai Bayrakçı kıldırdı. Alınan helalliğin ardından dualarla cenaze arabasına konan Esat Ülkü’nün cenazesi, Eğriboyun Mezarlığı’nda sadece ailesinin katılımıyla toprağa verildi. Cenazede eşi Memnune Ülkü, kızları Itır Ülkü Benk, Müge Bozkurt, damatları Samet Bozkurt ve Savaş Benk taziyeleri cami avlusunda kabul etti.

“VATANDAŞLAR ÇOK DİKKATLİ OLMALI”


Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Esat Ülkü’ye Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Kişisel dikkatimizi kaybettiğimiz anda ciddi durumlar ortaya çıkıyor. Mevsimsel olarak yayılacağı bir dönemdeyiz. Vatandaşların çok dikkatli olmasını istiyoruz. İlk dalgada Aydın Türkiye genelinden daha iyi durumdaydı. İkinci dalgada da dikkatli olmalıyız. Hassas bir konu. Hayat hakkı her şeyden önce geliyor. Kendimizden başlayarak kimsenin yaşam hakkını tehdit etmeyelim” ifadelerini kullandı.