Nazilli 50. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki tadilat esnasında karşılaşılan içler acısı durumun bilgisini alan İYİ Parti Nazilli Gençlik Kolları yönetimi duruma ilgisiz kalmadı. Okuldaki inşaat esnasında çıkarılan moloz parçalarının çevrede atılmasına uygun birçok alan varken Atatürk Büstü etrafında toplanması ve Atatürk kaidesinin toz içinde kalmasının, 9 Ekim Atatürk’ün Nazilli’ye gelişinin 83. yıl dönümünde ortaya çıkması tepki topladı.

BASIN AÇIKLAMASI İLE DURUMA TEPKİ GÖSTERDİLER


Nazillililer olarak böyle önemli bir günde şahit oldukları içler acısı duruma üzüldüklerini söyleyen Gençlik Kolları Başkanı Bünyamin Gezen; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Nazilli'ye teşriflerinin yıl dönümünde böyle bir manzara ile karşılaşmak elbette ki bizleri üzmüştür. Bu noktada bizlere düşen bu görüntünün ortadan kaldırılmasını sağlamaktır. Öyle ki, özellikle bir eğitim kurumunun içerisinde böyle bir görüntünün olması hoş karşılanacak bir durum değildir. Bu hususta yetkilileri önlem almaya ve gereğini yapmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Gençlik Kolları’nın utanç tablosuyla ilgili olarak duyarlılığı ve tepkisi için teşekkür eden Nazilli halkının, yerel iktidarı elinde bulunduran Nazilli Belediyesi ile ya da Gençlik Kolları olarak durumu düzelterek temizlik çalışması yapmaması ise tepki gördü.