İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Söke yangını ile ilgili, TBMM Başkanlığı'na Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Söke'nin Akçakonak Mahallesi'nde 26 Eylül'de zirai bölgede başlayan yangının rüzgarın etkisiyle çok geniş bir alana yayıldığını hatırlatan Milletvekili Sezgin, yangının zeytinlik, meyve bahçesi, çam ormanı ve makilikten oluşan bölgede 150 dekardan daha fazla bir alana zarar verdiğini ve Dilek Yarımadası Milli Parkı'nın sınırına kadar ulaştığını dile getirdi. Sezgin, yerleşim yerlerini de tehdit eden yangının, arı sürü ve kovanlarının yok olmasına neden olduğunu da ifade etti.
Yangının kontrol altına alınmasının ardından, resmi makamlarca yapılan incelemelerde 2 ayrı bölgede kundaklama şüphesinin bulunduğunun tespit edildiğini kaydeden Sezgin, "Anılan mahalleye yangının hemen akabinde yaptığım ziyaret sırasında bölge halkıyla vaki temaslarımda yangının başlangıç aşamasında ALO 177 Orman Yangın İhbar Hattı'nı arayanların uzun bir süre cevapsız bırakıldığı ve yangının bu süre zarfında hızla yayıldığı tarafıma ifade edilmiştir" dedi.

SORULAR YÖNELTTİ

Önergesinde yangınla ile ilgili bilgi vermesinin ardından, Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Bakan Pakdemirli'ye şu soruları yöneltti: "Zeytinlik ve meyve bahçeleri zarar gören üreticilerin zararları nasıl telafi edilecektir? Arı kolonileri ve kovanları zarar gören arıcıların zararları nasıl telafi edilecektir? ALO 177 Orman Yangın İhbar Hattı'nda yangının başlangıcında ulaşılamadığına dair kuvvetli iddialar araştırılmakta mıdır? Gecikme olmuş ise sorumlular hakkında herhangi bir idari ya da yasal işlem başlatılmış mıdır? Kundaklama şüphesiyle ilgili herhangi bir yasal takibat başlatılmış mıdır?"