CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel'i ziyaret etti. Ziyarete CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP İl Başkanı Ali Çankır, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve partililer katıldı.

ÇARŞAMBA PAZARININ ALTINA OTOPARK

Söke Belediye Başkanı Tuncel, Torun ve beraberindekileri makamında ağırladığı ziyarette Söke halkına otopark müjdesi verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu ile geçen hafta telefonda, otopark yeri ile ilgili fikir alışverişinde bulunduğunu belirten Tuncel, "Çarşamba pazarını yıkıp yerine yeni bir pazar, yer altına da bir otopark yapmayı düşünüyoruz" dedi.

İKİNCİ OTOPARK SÖZÜ

"Otopark, Söke halkına feda olsun" diyen Başkan Çerçioğlu, şunları kaydetti:
"Söke'nin bir otopark sorunu var. Bu sorunu başkanımızla beraber çözeceğimize söz vermiştik. Yer konusunu başkanımıza bırakıyorum. Yer altında da, yer üstünde de otoparkı yapabiliriz. En büyük otopark sorunu neredeyse, biz orada otoparkı yapıp sorunu çözelim istiyoruz. Bir dahaki dönemde şimdiden sözümüz olsun, ikinci otoparkı yapacağız."

1 EKİM'DE KAZMA VURULACAK

Kuşadası Belediye Başkanı Günel de, Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası Tariş alanında hayata geçireceği proje için 1 Ekim'de ilk kazmayı vuracağını dile getirdi. Tariş alanının 20 milyon liraya kamulaştırıldığını hatırlatan Günel, "Tariş alanı olarak bilinen yer, önemli bir arazi, Kuşadası'nın tam kalbi. O arazide yer altında toplam 300 araçlık otopark, yer üstünde de tescilli binalarımızı korumak kaydıyla yine Kuşadası halkının kullanımına sunulacak şekilde kafe, restoran, kültür ve servis salonları olmak üzere bina yapılacak. Alanın yüzde 80'lik bölümünü de tamamıyla bir yeşil alan ve meydan olarak değerlendirilecek" dedi.

PROJE ÇİZİM AŞAMASINDA

Çerçioğlu, bir müjde de Nazilli için verdi. Nazilli'de otopark yapacaklarını açıklayan Çerçioğlu, "Nazilli İstasyon Meydanı'nda çok ciddi bir sorun vardı, orada bir otel var biliyorsunuz. Otelle ilgili sorunlar vardı, biz sorunları çözdük, mahkemeyi kazandık. Şu anda proje çiziliyor, İstasyon Meydanı'nın altı da komple otopark olacak. Yani bu dönemde Kuşadası, Nazilli ve Söke'de otopark inşaatlarını başlatıyoruz" şeklinde konuştu.