Aydın’ın Kuyucak ilçesinde yaşayan 40 yaşındaki Ferdi Karakuş, 4 Eylül’de sağlık ocağına gideceğini söyleyerek oğlunu komşusuna bırakıp kayıplara karışan karısı Esra Karakuş (26) ve 6 aylık kızından haber alamadı. Karakuş, eşi ve kızı için katıldığı Esra Erol’un programında, eşinin 'abim' dediği kendisinden 28 yaş büyük komşuları Cengiz Koraltan ile kaçtığını öğrendi. Sunucu Esra Erol'un bulup yayına getirdiği Esra Karakuş, eşi Ferdi Karakuş’la yüzleşirken, programda 6 aylık bebeğin eşinden değil komşudan olduğunu açıkladı. Karakuş çiftinin talebi ile DNA testi yapılan bebeğin babasının Cengiz Koraltan olduğu ortaya çıkınca tüm Türkiye’nin gündemine oturdu.

EMNİYET YAYINI İHBAR KABUL ETTİ

Ulusal bir kanalda yaşanan bu olayın ardından Kuyucak İlçe Emniyet Amirliği tarafından resen ihbar olarak kabul edip, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşerek kamu davası açılmasını sağladı. Savcılığın talimatıyla hakkında 5237 sayılı TCK’nın 231. maddesi gereğince çocuğun soybağını değiştirme suçu gereğince dava açılan Esra Karakuş, İstanbul'dan Nazilli'ye gelmek için bindiği otobüsten birlikte bindiği eşi Ferdi Karakuş ve kaçtığı komşusu Cengiz Koraltan ile birlikte sabah saat 10.00 sıralarında Kuyucak İlçe Emniyet Amirliği’ne bağlı ekipler tarafından Nazilli girişinde otobüsten indirilerek gözaltına alındı. Kuyucak’a bağlı Horsunlu Polis Karakolu'na götürüldü.

KADIN SIĞINMA EVİNE YERLEŞTİRİLDİ

Horsunlu Polis Karakolu’nda ifadesi alınan Esra Karakuş’un daha sonrasında polis ekipleri tarafından Kadın Sığınma Evi’ne yerleştirildiği öğrenilirken, 6 aylık bebeğin ise Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alınacağı öğrenildi. Esra Karakuş ile birlikte gözaltına alınan kaçtığı komşusu Cengiz Koraltan'ın ise serbest bırakıldığı kaydedildi.

MEYDAN DAYAĞI ATTILAR

Cengiz Koraltan’ın serbest kaldıktan sonra Kuyucak yerine evini Nazilli’ye taşımak istediği öğrenilirken saat 15.00 sıralarında Sümer Mahallesi 188 Sokak numara 9 önünde iki arabayla gelen Ülkü Ocakları mensupları tarafından darp edildiği öğrenildi. Ulusal kanalda ortaya çıkan yasak aşkı ve DNA testi ile Karakuş çiftinin çocuklarının babası olduğu ortaya çıkan Koraltan’ın haberlerden dolayı tanındığı ve bu yüzden meydan dayağı yediği iddia edildi. Darp nedeniyle hastanelik olan Cengiz Koraltan’ın Nazilli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi.