Yapımcılığını Ajans İdea adına Umut Kaşan’ın yürüttüğü, yönetmenliğini Murat Yüksel’in yaptığı ve Müzikal Altyapısını Başar Sayılgan’ın hazırladığı projede sözleri Yaşar Kemal’e, müziği Zülfü Livaneli’ye ait “Merhaba” adlı eser seslendirilecek. Didim Cemevi Başkanı Hüseyin İlhan, şunları kaydetti: “Uzun zamandır titizlikle üzerinde çalıştığımız ‘Didim Cemevi için Söyle’ için artık son etaptayız. Bu özel projeye start veren, bu özel projeyi güçlendiren, destek ve katkılarını esirgemeyen tüm canlarımıza teşekkürlerimizi borç biliriz. Projemize katkıda bulunmak isteyen, enstrümanları ile katkı sağlayacağını düşünen değerli Didimli müzisyenler ve solistler bizimle iletişime geçerler ise çok mutlu olacağız. Böylece projemizin son etabını da sizlerle ve değerli müzisyen kardeşlerimiz ile birlikte tamamlayacağız. Didimli müzisyenler ve solistler, projemize katkıda bulunmak isteyen tüm canlar bizlerle iletişime geçebilirler.”

“DİDİMLİ MÜZİSYENLERE AÇIK ÇAĞRI”


İlhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Böylece projemizin son etabını da birlikte tamamlayacağız. Daha sonra da birlikte ‘Didim İçin’ söyleyeceğiz. Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olarak bu özel projeyi bize getiren, uzun süredir üzerinde titizlikle hazırlanan Ajans İdea Yetkilisi, projenin yaratıcısı ve yapımcısı Umut Kaşan başta olmak üzere emek veren tüm ekibe, sanatçılarımıza, çalanlara söyleyenlere ve projemize katkı ve destek veren canlarımıza çok teşekkür ederim. Gelin canlar hep birlikte söyleyelim, paylaşalım duyuralım. Önce Didim Cemevi için söyleyelim sonra da Didim için söyleyelim.”

“KANAL GETİRİSİ BURS OLARAK DAĞITILACAK”


İlhan, tüm üyelerini kanala davet ederek, “Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği Youtube kanalımıza üye olarak Didim Cemevi için hep birlikte söylediğimiz bu özel çalışmayı daha sonra izleyebilirsiniz. Üye olmak için linke tıklayıp ‘üye ol’ demeniz gerekiyor. Normal şartlarda konserler ve etkinliklerle bir arada olabiliyor birbirimize daha daha çok derman oluyorduk. Malum koronavirüs ve pandemi sebebi ile eskisi gibi konserler, bir arada olduğumuz etkinlikler düzenleyemiyoruz. Bir süre daha böyle devam edecek gibi görünüyor. Bu sebeple yapabileceğimiz tüm sahne faaliyetlerimizi yeni açtığımız Youtube kanalımız üzerinden gerçekleştirmeyi ve yine bir arada olabilmeyi düşünüyoruz. Youtube kanalımız yeterli abone ve geçerli izlenme sayısı ile belki ileride gelir getirici seviyelere bile geçebilir. Youtube kanalımıza ait olası tüm geliri, burslu öğrencilerimizin eğitimlerine katkı vermeye devam etmek için kullanacağız” dedi.