AK Parti Söke İlçe Teşkilatı'nın 7. Olağan Kongresi, Söke Öğretmen Evi'nde partililerin geniş katılımıyla gerçekleşti. Genel Merkez'in aldığı karar doğrultusunda yeniden Sibel Menderes'in başkan adaylığında gerçekleşen ilçe kongresine, AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, AK Parti Aydın İl Koordinatörü Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan ile bazı AK Parti önceki dönem Aydın milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Kongrede, AK Parti Aydın Milletvekilleri Savaş ile Posacı'dan sonra konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Yavuz'un, Doğu Akdeniz'deki doğalgaz sondajı kriziyle ilgili yaptığı çarpıcı açıklamaları kongreye damga vururken, partilileri tarafından da alkışla karşılık buldu.

"BİZLERE DİZ ÇÖKTÜRMEYE ÇALIŞTILAR"

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 19. yılını geride bıraktığını söyleyen Milletvekili Yavuz, "Yaptığımız yatırımlar ile milyonların gönüllerinde yer bulduk ve iktidarımızı koruduk. Bunu hiç şüphesiz Sayın Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, teşkilatlarımızdan ve aziz milletimizden aldığımız güçle başardık. Sadece kendine yetebilen bir ülke değil, dünyada adını duyuran, söz sahibi olan ve küresel bir güç haline gelen bir ülke durumuna geldik. Ülke olarak bu konuma gelirken çok badireler atlattık. Aman Türkiye kalkınmasın, aman Türkiye güçlenmesin diyen şer odakları bu süreçte birçok kez sinsi planlarını devreye sokarak bizlere diz çöktürmeye çalıştılar" dedi.

MHP LİDERİ BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ

"Başkan Erdoğan’ın kararlı ve cesur duruşunun yanı sıra ona inanan, ona güvenen, onu yalnız bırakmayan aziz milletimizin desteği ile tüm oyunları bozduk" diyen Milletvekili Yavuz, "Artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kimsenin hükmü altında olmayan, kendi kararlarını kendi veren bir devlettir. Artık yolumuz açık. Çünkü 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize Cumhur İttifakı’yla yürüyoruz. Bu vesile ile, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine tam destek vererek, Başkan Erdoğan’ı yalnız bırakmayan Milliyetçi Hareket Partisi’nin Sayın Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’ye de buradan bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Başkan Erdoğan liderliğinde 2002’den bugüne ülkemiz için hayal olarak görülen birçok yatırımı birer birer hayata geçirdik" ifadelerini kullandı.

"SALGINI EN AZ DARALMAYLA ATLATIYORUZ"

AK Parti iktidarı olarak bugüne kadar yapmış oldukları yatırımların ne kadar önemli olduğunu özellikle bu salgın sürecinde daha iyi anladıklarını belirten Milletvekili Yavuz, "Türkiye ile Dünya ülkelerini salgın ile mücadele konusunda kıyasladığımızda, Amerika, Almanya, Fransa, İtalya gibi ülkelerde sağlık sistemi çökmüşken, hamdolsun Başkan Erdoğan liderliğinde Türkiye’de sağlığa yapılan yatırımların önemi bir kez daha ön plana çıkmış oldu. Kendini güçlü ülke olarak dünyaya kabul ettiren Amerika’da hastane koridorlarında yatan o hastalar, sırf özel sağlık poliçeleri olmadıkları için tedavi alamazken, hamdolsun Türkiye bu tedavileri tüm hastalarına karşılıksız sağladı. Yine ekonomik verilere bakıldığında, o süper güçlü olarak adlandırılan ülkelerde yüzde 30’larda bir daralma söz konusu iken başkan Erdoğan liderliğinde güçlü ekonomimiz sayesinde bu süreci en az seviyelerde bir daralma ile atlatıyoruz" diye konuştu.

"AKDENİZ'DE YEDİ DÜVELLE MÜCADELE EDİYORUZ"

Türkiye'nin bir yandan salgın ile mücadele ederken, bir diğer yandan da son 100 yılın en büyük meydan okumasını Akdeniz’de gerçekleştirdiğini vurgulayan Milletvekili Yavuz, "Bakınız, Karadeniz’de bulduğumuz gaz birilerinin resmen çıldırmasına sebep oldu. Şu an doğu Akdeniz'de resmen yedi düvelle mücadele ediyoruz. Şehit kanlarıyla kazanılmış olan bu vatan toprağımızın menfaatine olan haklı davamız karşısında dik durmaya çalışıyorlar. Gerilim yaratarak, bu haklı davamızdan bizi vazgeçirmeye çalışıyorlar. Sanıyorlar ki, karşılarında eski Türkiye var. Sanıyorlar ki, karşılarında el pençe divan duran Türkiye’nin yöneticileri var. Hamdolsun ki, artık karşılarında eski Türkiye yok. Hamdolsun ki, artık karşılarında vatanı ve milleti için dik duran Recep Tayyip Erdoğan var" dedi.

"ASLA BAŞARAMAYACAKLAR"

"Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan bu necip millet, ne zaman şer odakları karşısında dik dursa, türlü türlü saldırılara maruz kalmıştır" diyen Yavuz, Osmanlı Padişahı 2.
Abdülhamid'den de övgüyle bahsettiği konuşmasında, "Devletini dahiyane bir siyaset, adaletle yöneten Cennet mekan Abdülhamid Han’a zamanında yapılanlar,
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, demokrasi şehidimiz merhum Başbakanımız Adnan Menderes’e, Turgut Özal’a, Erbakan hocamıza, Başbuğ Alparslan Türkeş’e, Muhsin Yazıcıoğlu’na da yapıldı. Sultan Abdülhamid’e eli kanlı kızıl sultan diyerek saldıranlar, günümüzde Sayın Cumhurbaşkanımıza diktatör diyerek saldırıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, asla başaramayacaklar. Çünkü biz, hayatını vatanına ve milletine adayarak, dünya beşten büyüktür diyecek kadar cesur bir lidere sahibiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin refahı için dünya ile mücadele eden liderimizi Sayın Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bizler bugüne kadar asla yalnız bırakmadık, bırakmayacağız" ifadelerine yer verdi.