Aydın Valiliği önünde düzenlenen törende Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Törene Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Evrim Karakoz, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz ve Bekir Kuvvet Erim, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ile protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler katıldı.

GELDİKLERİ GİBİ GİTTİLER


Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Yüzbaşı Ömer Karaman, “Halkın desteğiyle güçlenen Türk ordusu savunma hattından taarruza geçtiği Sakarya Meydan Muharebesi ile düşmanı geri çekilmek zorunda bırakmış, 1922 yılı Ağustos ayında yapılacak olan Büyük Taarruz’un hazırlıklarına başlamıştır. İngilizlere göre 4-5 ayda geçilemeyeceği öngörülen mevzileri 26 Ağustos sabahı Türk ordusunun ateşleri ile yerle bir edilmiş ve düşman bir saat içerisinde mevzilerini terk etmek zorunda bırakılmıştır. 30 Ağustos 1922 yılına kadar devam eden taarruzun ardından Yunan ordusu kuşatılmış, Yunan Başkomutanı da dahil olmak üzere sağ olanlar esir alınmış ve taarruz başarıyla sonuçlanmıştır. Kaçan düşman birlikleri İzmir’e kadar takip edilmiş ve 9 Eylül 1922’de geldikleri gibi gemileriyle gitmişlerdir" dedi.

TÜRK ORDUSU FEDAKARLIKTAN KAÇINMAYARAK GÖREVİNE DEVAM EDİYOR


Yüzbaşı Karaman, "Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından olan bu zaferle Türk milleti bağrından çıkan kahraman ordusuyla milli birlik ve beraberlik ruhu ile kenetlenerek küllerinden yeniden doğarak tarihte yeniden açtığı sayfa ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temellerini atmıştır. Türk ordusu sınır ötesinde icra edilen operasyonlarda en zor koşullarda dahi ülkemizi iç ve dış tehditlere karşı koruma ve kollama görevini hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak yerine getirmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yüce Türk milletinin desteğiyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğü ve bekası için yorulmadan çalışmaya devam edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bayraklaşan vatan topraklarının bütünlüğünü ve aziz milletimizin bağımsızlığı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

RESEPSİYON YAPILMADI


Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uyulan tören sona ererken Aydın Valiliği’ndeki tebrikat ve resepsiyon bu yıl yapılmadı.