Son bilgileri paylaşan Kaymakam Ahmet Soley, “Bugün Bozdoğan’dan bir pozitif vaka ile temaslı olarak Çamköy, Esençay, Yenice, Yaylalı, Cabi ve Küçükdağlı Mahallelerimizde ikamet eden 13 yeni temaslının belirlenip, evlerinde izole edilmeleriyle toplam temaslı sayımız 23 olmuştur” dedi. Kaymakamlıktan Ahmet Soley imzasıyla yapılan paylaşımda “İçinde bulunduğumuz Kontrollü Yaşam Sürecinde sıkıntılar yaşadığımız bu sıkıntılı günlerde ilçemizdeki pozitif vaka sayısı 3’dür. Bugün için yeni pozitif vakamız yoktur. 1 vakamızın tedavisi hastanede, 2 vakamızın tedavisi evde sürmektedir. Ayrıca; bugün Bozdoğan’dan bir pozitif vaka ile temaslı olarak Çamköy, Esençay, Yenice, Yaylalı, Cabi ve Küçükdağlı Mahallelerimizde ikamet eden 13 yeni temaslının belirlenip, evlerinde izole edilmeleriyle toplam temaslı sayımız 23 olmuştur” denildi.

KURALLARA DİKKAT ÇEKİLDİ

Açıklama, “İçinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günleri en az etki ile atlatmak, virüsün ilçemizde yayılmasını önleyip, virüsü ailemize, yakınlarımıza, sevdiklerimize taşımamak için hepimiz sorumluluk bilinciyle, Lütfen, uygulanan tedbirlere ve alınan kurallara uyalım, dışarıda mutlaka maske kullanalım, el hijyenine ve temizliğe dikkat edelim, dışarıda sosyal mesafeyi koruyalım, kurallara ve alınan tedbirlere uymayanları uyarıp, uymamakta ısrar ettikleri takdirde mümkünse durumu fotoğrafla belgelendirerek 155 polis ihbar, 156 jandarma ihbar, 441 1616 vefa hattı veya HES uygulaması üzerinden bildirelim. Saygılarımla” ifadeleriyle son buldu.

KAMU ÇALIŞANLARI DA GÖZETİM ALTINDA

Öte yandan edinilen bilgiye göre temaslı sayısının artmasının sebebinin geçtiğimiz günlerde Çamköy Mahallesinin dağlık alanında bulunan orman kesim sahasında yenilen yemek olduğu ortaya çıktı. Burada hayvan kesip yemek yedikleri ve daha sonra yapılan testlerde test sonucu pozitif çıkan bir Bozdoğanlı vatandaşın da bulunması sebebiyle bu yemeğe Karacasu'dan katılan aralarında resmi kurum çalışanları ve bir muhtarın da olduğu isimler evlerinde gözetim altına alındı.