İlçe kongrelerinin 17 Ağustos'ta Koçarlı ve Karacasu ile başladığı MHP'de, Nazilli İlçe Teşkilatı Kongresi de gerçekleştirildi. Nazilli Ticaret Odası toplantı salonundaki 13’üncü Olağan Genel Kurulda divan başkanlığını Sermet Atay, yardımcılığını isa Gürşat Kale yaptı. Kongrede katip üyeliklerini Hüseyin Hanay, Haluk Öztürk, Mehmet Ulupınar ve Hüseyin Topçu üstlendi.

BAHÇELİ VE DEPBOYLU'NUN MESAJLARI OKUNDU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede, koronavirüs tedbirlerine uyulduğu gözlendi. Kongrede faaliyet raporu ve mali raporun okunarak ibra edildi. Ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ve Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu’nun kongreye yönelik mesajları okundu.

"ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR"

Kongrede konuşan MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, 2023 seçimleri için çok çalışmaları gerektiğini belirtti. Öz eleştiri de yapan Alıcık, “HDP’nin altına düştük. Partimizde yaşanan gerilemenin en büyük nedeni olarak kişisel çıkarlar ön plana çıktı. MHP, Aydın’da dip yaptı. Bundan aşağıya düşemeyiz. Dün 2 veya 3 tane milletvekiliyle temsil ettiğimiz Aydın’ı bugün sen-ben davası nedeniyle ne yazık ki parlementoda MHP’den temsil eden yok. Neden belki arkadaşlarımızın çok farklı istekleri vardı. Katılıyorum, ben de aynı şeye düştüm. Ama tenkit etmek güzeldir. Tenkit edip elimizi taşın altına sokmamız gerekiyor. Çok çalışmamız gerekiyor. Bugünden itibaren Aydın’daki tüm teşkilatlarımız açık olacak. 2023’te yapılacak seçime kimse 1 ay varken çalışmayacak” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKI 2074'TE DE OLACAKTIR”

Cumhur İttifakı'nın devam edeceğine işaret eden Alıcık, şöyle dedi: “Bu ülkeyi karşılıksız sevdik diyen bir MHP varken hayırdır yani vatan hainleriyle, Atatürk’ün partisi olmaktan uzaklaşmış CHP’yle birlikte yalnızca Türk milliyetçilerine laf söylemekle siyaset yapacaksınız. Bir açıklama yapıyorum İYİ Parti’nin eski il başkanı cevap veriyor. Hani nerede o yürekli insanlar? Bir tane konuşmada çıksınlar da bizi eleştirdikleri gibi eleştirsinler. Cumhur İttifakı 2023’te de 2074’te de Allah’ın izniyle olacaktır.”

“BUGÜNDEN SONRA BÜTÜN TEŞKİLATLARIMIZ AÇIK OLACAK”

Partililere seçimlere hazır olmaları mesajını veren Alıcık, teşkilatların ise bugünden sonra açık kalacağını vurguladı. Alıcık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer bir Türk milliyetçisiyiz diyorsak nefsimizden kurtulacağız. Davamıza sahip çıkacağız. Bunu yaptığımız gün MHP Türkiye’nin en büyük gücü olacak. Bu memlekette 10 yıl belediye başkanlığı yaptım. Türk milliyetçiliği olarak güzel eserler bıraktık. Çalmadık, çaldırmadık, yetim hakkı yemedik. Bunu hep birlikte başardık. Bizden sonraki arkadaşlar da bunu başarabilir. Bugünden sonra bütün teşkilatlarımız açık olacak.”

GÜVEN TAZELEDİ

Konuşmaların ardından seçime geçilirken, tek aday olan mevcut Başkan Eren, tüm delegelerin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi. MHP Nazilli İlçe Teşkilatı, Hasan Eren Başkanlığında, üyeler Haluk Öztürk, Hulki Karakaya, Birsen Karlıoğlu, Doğan Topçu, Cansı Karabıyık Özbek, Aziz Cemalbey, Ali Şimşek, Nuri şimşek, Ergün Peçel, Yavuz Yazıcı, İsmail Gökçeki, Ahmet Korkut, Akın Karakuyu, Musa Yakut, Yaşar Koç, Taner Taşkıran, Fadime Aksoy ve Aydın Özsepet’ten oluştu.