MHP Efeler İlçe Teşkilatı, olağan kongresini gerçekleştirdi. İlgi gören kongreye MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi (MYK) Necmi Yıldırım, Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Hüsnü Elbir, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Seval Bay, Ülkü Ocakları İl Başkanı Tayfun Şan ve partililer katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongrede, divan başkanlığını MYK Üyesi Necmi Yıldırım üstlendi.

“GEÇİCİ MAKAMLAR İÇİN HİÇBİR ÜLKÜDAŞIMIZIN GÖNLÜ KIRIK OLMAMALI”

Kongrenin ilk konuşmasını yapan Yıldırım, Türkiye’nin hava, kara ve denizde teyakkuz halinde olduğunu, bundan dolayı yenisiyle eksisiyle birbirlerine sahip çıkmaları gerektiğini söyledi. Makamların gelip geçici olduğuna işaret eden Yıldırım, "Bizden önce bu makamlardan birçok kişinin geçmiş olduğu gibi bizden sonra da bu makamlarda yine birileri olacaktır. Herkesin bu davaya ön saflarda hizmet ettiği bir zamanı ve dönemi olabilir. Bu geçici makamlar için hiçbir ülküdaşımızın gönlü kırık, aklı karışık olmamalıdır" ifadelerini kullandı.

PARTİSİNE VE BAHÇELİ’YE SALDIRANLARI UYARDI

Mevcut Efeler İlçe Başkanı Ahmet Baskın, her fırsatta partisine ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye saldıranlara seslenerek, şunları kaydetti: "MHP, kimsenin kum torbası değildir. Önüne gelenin şamar oğlanı olmadığı gibi, her saldırganlığı sineye çekecek acziyete hiç sahip değildir. Ayağımıza basan olursa uyarıyoruz; aklını başından alırız. Bir kez daha ve her zamankinden daha gür bir sesle diyoruz ki; ömrünü ülkücü harekete vakfetmiş, Türkiye siyasetinin ilkeli, bilge lideri saygıdeğer Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beye sadakatimiz şerefimizdir. Şerefin tavizi olmaz, olamaz. Tekrar tekrar uyarıyoruz dalımızı kıranın ağacını kökünden sökeriz."

"BİRİNCİ PARTİ HALİNE GETİRECEĞİZ"

HDP, CHP ve İYİ Parti'yi hedef alan Ülkü Ocakları İl Başkanı Tayfun Şan, "Kuvayi Milliye şehri, Aydın’ımızda MHP'nin, uluslararası güçlerin desteklediği Türkiye düşmanı teröristlerin ve katillerin bir araya gelerek oluşturduğu partiden daha az oy olması kabul edilemez. Yörük ve Türkmen şehri Aydın'da terörist partinin bu oranda oy almasının sebebi maalesef CHP ve İP'in yürüttüğü kirli siyasetle ‘her evden bir oy bize, bir oy terörist partisine’ anlayışıdır. Ülkü ocakları olarak kararlıyız, Aydın'da MHP için var gücümüzle çalışacağız. Yorulmadan, bıkmadan MHP'yi Aydın'da birinci parti haline getireceğiz" dedi.

“BİRİNDEN ÖZÜR DİLENMESİ GEREKİYORSA BEN VARIM”

İl Başkanı Haluk Alıcık, Aydın'da ülkü ocakları, kadın kolları ve ilçe teşkilatları ile durmadan çalışarak, başarılı olacaklarını söyledi. Birlik ve beraberliklerini bozmayacaklarını dile getiren Alıcık, "Birinin başı okşanacaksa ben varım, birinden özür dilenmesi gerekiyorsa ben varım, birinin yanına gidilmesi gerekiyorsa ben varım. Bu dava Aydın’da bölüneceği kadar bölündü, 55 bine kadar düştük. Aydın, MHP'nin kalesi. Ama Aydın bu duruma düşmemeliydi. Çünkü Aydın, MHP'nin üç milletvekili çıkardığı şehir. Herkes ‘Ben varsam, Aydın var’ diyor. Hayır arkadaşlar biz varsak, Aydın var, biz yoksak Aydın yok. Oturma zamanı değil, çalışmamız gerekiyor. Dava arkadaşlarımızdan özellikle kutlu yürüyüşümüzde elini, gövdesini taşın altına atmalarını istiyorum" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından, Baskın liderliğindeki tek liste ile seçime gidildi. Seçimde kullanılan geçerli oyların tamamını alan Baskın, güven tazeledi.

YÖNETİM KURULU

Baskın başkanlığındaki Yönetim Kurulu, Edeviye Bozkurt, Fatih Akyağcı, Serkan Ünan, Fethi Yağız, Onur Cingöz, Kazım Sertçelik, Ali Marmara, Halil İbrahim Direk, Selahattin Lokmacılar, Hidayet Başağa, Şerif İzcioğlu, Hakan Kalkan, Levent Akçay, Mahmut Şimşek, Önder Karacan, Süleyman Özcan, Ramazan Babacan, Musa Taşsın, Ümmet Şimşek, Musa Yıldızdoğan, Bülent Hayrettin Dönmez ve Osman Özpınar'dan oluştu.