AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak’ın, “Nazilli’yi AK Partili yapmak istiyorum” açıklaması sonrasında İYİ Parti Aydın İl Basın Sözcüsü Durmuş Kural’dan sert bir açıklama geldi. Kural açıklamasında, “Biz de sayın Abak'a şunu diyoruz. Sayın Abak muhalif belediyelere hizmet götürmediğinizi kendi ağzınızla itiraf etmişsiniz. Belki de hizmet etmek gibi bir niyetimiz de yoktur. Biz sizden hizmet aşkınız ile Nazilli sevdanızın birleşmesini ve Nazilli'ye iktidarın tüm imkanlarını getireceğinizi beyan etmenizi ve bunu gerçekleştirmek için gecenizi gündüzünüze katarak çalışmanızı ve Nazilli Belediyesine gereken desteği vermenizi beklerdik. Ama emin olun ki ilk genel seçimlerde İYİ Parti iktidar olduğunda hizmet anlayışımız sizin bu düşüncenizden çok farklı ve adil olacaktır, bundan emin olun, onun için siz de buyurun bize gelin ve hep beraber İYİ Parti'yi iktidar yapalım” dedi.

“BUYURUN İYİ PARTİYE”

Abak’ı partilerine davet eden Kural, açıklamasının devamında, “18 yıldır genelde iktidarda olan AKP, yerelde Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP'nin iktidar olduğu dönemde Nazilli Belediyesi'ne ve halkına hangi hizmetleri yapmıştır? İsterseniz sizi çok yormayayım ve birkaçını size hatırlatayım. Nazilli Devlet Hastanesini yıkmak, Nazilli SGK Hastanesini yıkmak, Nazilli Polis Okulunu yıkmak, Nazilli Polis Okulunu iptal etmek. Bu listeyi daha da uzatabiliriz. Bize kalırsa siz bu anlayıştan bir an önce vazgeçin ve buyurun İYİ Parti'ye gelin, İYİ Parti'yi iktidara taşıyalım ve hizmet aşkı ile senden, benden demeden tüm illerimize, ilçelerimize ve mahallelerimize hizmet götürelim” ifadelerini kullandı.

“RÜYADAN UYANSINLAR”

Durmuş Kural’ın açıklamalarının ardından yanıt veren AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, şunları kaydetti: “İYİ Partililerin bir an önce rüyadan uyanmaları lazım. Seçim zamanında Nazilli’ye vaat ettikleri 30 proje vardı. Seçimlerin ardından 16 ay geçti. Bu projelerin bir tanesini de yapsınlar. Bir Nazillili olarak görelim. Kendileri yeni bir siyasi partinin mensubu. Nazilli’de ya da İncirlova’da CHP ve HDP’nin desteğini almasalardı belediyeyi görecekler miydi? Beni İYİ Parti’ye davet edeceğine öncelikle kendisinin rüyadan uyanmasını tavsiye ediyorum. Bizim siyasi iktidar olarak Nazilli Belediyesine hizmet götürmek gibi bir görevimiz yok. Ama kendileri götürmek zorunda. Biz 18 yıllık rüştünü ispatlamış bir siyasi iktidar olan partinin mensuplarıyız. Ürettikleri proje yok ki burada halkı kandırmasınlar. Acilen rüyalarından uyansınlar, çünkü bu şekilde sonları kötü.”