CHP'nin 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Muharrem İnce, 'Bin Günde Memleket Hareketi' başlattı. Hareketin 4 Eylül'de Sivas'tan yola çıkacağını açıklayan İnce'ye parti içinden bir çok isimden destekle birlikte tepkiler de gelirken, Aydın'dansa CHP'nin önemli isimlerinden olan eski İl Başkanı Barkan Kalınomuz İnce'ye omuz veren isimler kervanına katıldı. Halihazırda, 'Bin Günde Memleket Hareketi' kapsamında İnce'nin ekibinden önemli isimlerle temas kurduğu öğrenilen Barkan Kalınomuz, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bu hareketin sonuna kadar içindeyim. Takdir edilirse Aydın ya da bölge düzeyinde başında olmaya da hazırım. Netice itibariyle başında olmasam da sade bir nefer olarak sonunda da olsak bu harekete gönülden destek verdiğimin ve vereceğimin de bilinmesini isterim" dedi.

"CHP'Yİ BÖLMEZ, BÜTÜNLER"

Parti içi kulislerde de 'Bin Günde Memleket Hareketi'nin içerisinde etkin görev üstleneceği konuşulmaya başlanan Barkan Kalınomuz, yaptığı açıklamada, "Muharrem İnce'nin Parti içindeki tespitlerine katılıyorum. Bu hareket de iddia edildiği gibi  CHP'yi bölmez ve tam aksine bütünler. Madem ki parlamenter sistem kalktı. Muharrem İnce'nin başlatacağı hareket de Millet İttifakı içerisinde bir alternatiftir. CHP halihazırda Millet İttifakı kapsamında Genel  Başkan'ın yaklaşımıyla nasıl yüzde 1.5'luk oyu olan Saadet Partisinden medet umuyorsa, düne kadar AKP'de etkin siyasi roller üstlenen Davutoğlu ile Babacan'dan medet umuyor ve yüzde 80 aynı görüş düzleminde olduğu beyan ediliyorsa bunları da bir düşünmek lazım. Yani CHP her ikisi de birer tabela partisi olan TKP ile Demokrat Parti'nin genel başkanlarını milletvekili yapıyorsa Parti içinde dışlanmış, ideolojik çatışma yaşayanlardan da medet ummalıdır" dedi.

"İDEOLOJİK SAVRULMAYA KARŞIYIZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteğiyle geçtiğimiz süreçteki Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine dönük olarak Doğu Perinçek ile Temel Karamollaoğlu'nun adaylığına ilişkin 100 bin imza toplanmasına katkı sağlandığını da hatırlatan Kalınomuz, "Bu süreç de dün gibi hafızalarda duruyor. Yani CHP'nin ideolojik duruşuyla uzaktan yakından ilgisi olmayan bu her iki aday için imza toplatılması da esasen ideolojik savrulmayı çarpıcı bir şekilde de gözler önüne seriyor. Ben bu ideolojik savrulmayla birlikte geçtiğimiz süreçte Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına  da karşı çıkmış bir partiliyim. Aynı zaman da ben Muharrem İnce'nin tasfiyesine de karşı çıktım. Gelinen nokta itibariyle bakıldığında benim gibilerin CHP çatısı altında siyaset yapma yeteneğine ket vurulmuş ve kurultay delegesi olabilmemiz dahi engellenmiştir. Belediye çalışanlarından oluşan delegasyon sistemi, her yerde tek adayla gidilen seçimlere de biz karşı çıktık. Ön seçimlerinde kaldırılması dahil Parti bu gibi uygulamalarla da sosyal demokratik çizgisinden uzaklaştırılmaya çalışılmıştır. Biz buna karşıyız" diye konuştu.

"HAREKETİN İÇİNDE OLACAĞIM"

Sosyal medyadan Muharrem İnce'ye ve destekçilerine partiyi bölen ve hain gibi suçlamaların da içi boş lakırdılardan ibaret olduğunu vurgulayan Kalınomuz, "Sonuç olarak biz bazı sosyal medya çığırtkanlarının ileri sürdüğü gibi bölen, ihanet eden safta değil CHP'deki umutsuzluğa ve ideolojik savrulmaya karşı duran bir çizgideyiz. Ben bu çerçeveden bakıldığında da Muharrem İnce'nin 4 Eylül'de Sivas'ta başlatacağı 'Bin Günde Memleket Hareketi'ne sonuna kadar omuz vereceğim ve içinde olacağım. Bu hareketin  CHP için de faydalı sonuçlara vesile olacağına inanıyorum. Netice itibariyle paraşütle inme, iki lafı bir araya getirmekten aciz olanların doluştuğu Milletvekili listelerine olan parti içi tepkiler de esasen halihazırda Muharrem İnce'nin hareketine destek vermemiz gerektiği noktasında bizi kenetliyor. Geriye dönük bakıldığında profesörlerin, partiye yıllarını harcamış birbirinden değerli isimlerin harcandığı bir süreç söz konusu. Biz Devlet kurumlarına yapılan atamalarla ilgili her yerde liyakat diye bağıran Genel Başkanın liyakat konusunda Parti içinde de ne kadar samimi olduğunu gördük, görüyoruz. Hak, hukuk, adalet için günlerce kilometlerce yürüyüş yaptık. Bu eylem karşısında hükümetten istediğimiz beklentilerimizi partimizin içinde de hak, hukuk, adalet olarak talep ediyoruz. Karşı çıktığımız konular bellidir ve bu noktada da tavrımız Muharrem İnce ile aynı düzlemdedir" dedi.