İncirliova'da yaşayan 48 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası Osman Yılmaz ile 37 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Hüseyin Orut, 2016 yılında vatandaşlara farklı bir ortamda kokoreç ve benzeri lezzetler yedirmek için araştırma yapmaya başladı. Araştırma sonucunda uçak veya tren vagonu satın alarak, lokantaya çevirme fikirlerini ekonomik güçleri yetmediği için hayata geçiremeyen ikili, düşüncelerini birer TIR dorsesi ve minibüste uygulamayı başardı.

İSTEDİKLERİ YERE GÖTÜREBİLİYORLAR

İki ortak, satın aldıkları soğuk hava sistemli TIR dorsesini 'salon' gibi düzenledi. 40 kişi kapasiteli dorseyi, mutfak ile de daraltmak istemeyen ikili, bir de minibüs alarak mutfağa çevirdi. Minibüsü mutfak, dorseyi salon gibi kullanarak, lokanta haline getiren ikili, istedikleri yere kolaylıkla götürebildikleri tekerlekli lokantalarını, Milli Emlak Müdürlüğü'nden kiraladıkları Aydın-İzmir Karayolu üzerindeki boş alanda, İncirliova Belediyesi'nden aldıkları izin ile hizmete açtı. Yıllarca yemek sektöründe faaliyet gösteren ortaklardan Osman Yılmaz, yaptığı açıklamada, ortağı ile vatandaşlara farklı bir ortamda yemek yedirme fikirlerini gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

100 BİN LİRAYA MAL OLDU

4 yıl önce fikirlerini gerçekleştirmenin kendilerine yaklaşık 100 bin liraya mal olduğunu belirten Yılmaz, "Benim lokantam vardı, işlerim istediğim gibi gitmedi. Ortağım da yine yemek sektöründe faaliyet gösteriyordu. Birlikte, vatandaşlarımıza alışılmışın dışında bir ortamda yemek yedirmek için araştırma yapmaya başladık. Uçak veya tren vagonu alarak, lokantaya çevirmek istedik, bu bize maliyetli geldi. Bunun üzerine TIR dorsesine yöneldik. Dorseyi, Hatay'dan aldık ve sanayide lokanta salonu gibi düzenlettirdik. Elimizde minibüsümüz vardı, onu mutfak yaptırdık" dedi.

GÖRENLER ŞAŞIRIYOR

Tekerlekli lokantayı görenlerin şaşırdığını ve beğendiğini kaydeden Yılmaz, "Kaplumbağa yuvasını, biz de iş yerimizi istediğimiz yere götürebiliyoruz. Tekerlekli lokantamızı görenler, şaşırıyor. Biz de kendilerine büyük bir zevkle hikayemizi anlatıyoruz. Şükürler olsun işlerimiz iyi. Vergimizi veriyoruz, sigortamızı ödüyoruz" diye konuştu. Yoldan araçları ile geçen herkesin potansiyel müşterileri olduğunu ifade eden Yılmaz, tüm vatandaşları da lezzetlerini tatmaya davet ettiğini sözlerine ekledi.