AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz ve Rıza Posacı, TBMM’nin tatile girmesinin ardından seçim bölgeleri Aydın’da sahaya inerek vatandaş ve esnafla bir araya geliyor. AK Partili milletvekillerinin sahaya inmesiyle birlikte AK Parti’nin yerel seçimde adayının kim olacağı konuşulmaya başlandı. AK Parti Milletvekili Metin Yavuz, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için gönlünden geçen ismi açıkladı. Yavuz, kendisinin hedefleri arasında belediye başkan adaylığının olmadığını belirterek, mevcut milletvekilleri arasında en uygun başkan adayının Rıza Posacı olduğunu belirtti.

POSACI’NIN BU İŞİ YAPABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM


Posacı’nın yerel yönetimlerde deneyimi olduğunun altını çizen Yavuz, “Aydın Büyükşehir’in vasıflı bir kişi tarafından yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizim vekil arkadaşlarımız içerisinde olursa içimizde belediye başkanlığı yapmış, küçük bile olsa hizmet etmiş arkadaşlarımız var. Rıza Posacı’nın yapabileceğini düşünüyorum. Posacı’nın hepimizden ayrı bir özelliği var. Daha önceden deneyimi bulunuyor. Bekir Kuvvet Erim’in de geçmişten bir deneyimi var ancak bu işi Rıza Posacı’nın yapabileceğini düşünüyorum. Vekil arkadaşlarımızın da bunu desteklediğini söylüyorum” dedi.

POSACI YEŞİL IŞIK YAKTI


Yavuz’un belediye başkan adayı görmek istediği Rıza Posacı ise, “Siyasette birlikte yol yürüdüğümüz Metin Bey, kendi şahsi fikrini ifade etmiş. Ben partinin değişik kademelerinde görev yaptım. Şu an milletvekili olarak hizmet veriyorum. Parti içerisinde bana başka bir vazife verilirse onu da çekinmeden yerine getiririm. Bu tür kararlar Genel Merkezin inisiyatifindedir. Bununla ilgili yorum yapmam çok doğru olmaz” diye konuştu.