Küçükdağlı Mahallesi Topraklık Sokak Küme Evleri mevkisi sakinleri 1,5 yıl önce belediyeye yolun genişlemesi için dilekçelerini sundu. Kendi arazilerinden fedakarlık ederek yolun iki araç geçecek seviyeye getirilmesi ve parke döşenmesi için talepte bulunan mahalle halkı ‘tamam’ denilmesine rağmen çalışmaların bir türlü başlamadığını dile getirdi. Konu hakkında bilgi veren Yaşar Akgün, “Yolumuzun genişletilmesine dair bizden imza aldılar. 1,5 yıl oldu, ilgilenen yok. Bizler arazilerimizden yolun genişlemesi için belli feragatlerde bulunduk. Herhangi bir ücret istemediğimizi söyledik. Yeter ki yolumuz olsun. İnsanlar rahat yürüsün. İki araç yan yana geçsin. İşlek bir yol burası. Kahvederesi’ne, Ozan Sitesi’ne ve Nacıpınar’a giden yol” dedi.

BELEDİYE YOLU YAPARSA SORUN ÇÖZÜLÜR

Yolun bir türlü genişlemediği için buranın gözden uzak kuytu bir yer gibi düşünülerek alemcilerin mekanı olduğunu kaydeden Akgün, “Burada masa sandalye koyup gece 1,5-2’ye kadar gürültü yapıyorlar. Son ses müzik açıyorlar, silah atıyorlar. Kaç defa emniyete bildirdiğimiz halde kesin çözüm bulunmadı. Emniyet gelip bakıyor ertesi gün yine aynı. Yol yapılırsa buraya asla bu şekilde kullanamayacaklar. Hepsi alkollü bir şey de söyleyemiyorsun. Komşularımız da rahatsız bu durumdan. Belediye bu yolu yaparsa bu sorun çözülür” dedi.

“ORMAN YANGINLARINA DAVETİYE ÇIKARTIYOR”

Sözlerini sürdüren Akgün, “Akşamları burayı meyhane, restoran haline getiriyorlar. İçki içiyorlar. Her şey var burada. Kendi evimize giden yolu kullanamıyoruz, yukarıdan dolaşmak zorunda kalıyoruz. Yürüyüş yapan kadınlar korkudan bu yolu kullanamaz oldu. Her taraf pislik. Yiyip içtiklerini buralara atıyorlar. Yangına da sebep olur. Emniyetimiz, Kaymakam Beyimiz ilgilensin, bun sorundan kurtulalım” ifadeleriyle konuşmasını noktaladı. Öte yandan etrafı büyük zeytin arazileriyle çevrili, zeytin ağaçlarının bitip yaylanın başladığı yer ormanlarla kaplı bu mevkide doğaya atılan cam, plastik şişe ve naylonlar kötü görüntüler oluşturuyor. Doğada onlarca yıl kalabilen bu maddeler orman yangınlarına da davetiye çıkartıyor.