Nazilli Cumhuriyet Mahallesi Beşeylül Caddesi tren istasyonu altında bulunan Leylek Parkı içinde Kırgızistanlı Gulmira Karataş tarafından özel tasarım gelinlik, nişanlık ve abiyelerin dikildiği Alina Modaevi hizmete girdi. Ülkesinde okulunu bitirdiği mesleğine yaklaşık 10 sene Nazilli’de modaevlerinde tasarımcı olarak başlayan Karataş, kendi özel tasarımlarını gelin adaylarıyla buluşturmak ve kendilerini özel hissetmelerini sağlamak için Alina Modaevi’ni açtı. Kendi tasarımları dışında gelin adaylarının istediği her modelin bulunduğu modaevinde ayrıca nişanlık, abiye, gelin-damat çiçeği, taç, duvak gibi aksesuarlar da müşterilerin hizmetine sunuluyor.

GELİNLERİN TERCİHLERİ


Gelinlerin tercihleri ile ilgili bilgiler veren Karataş, “Kendi tasarladığım, hayal ettiğim gelinlikleri, gelinlere sunuyorum. Gelinliklerim her türlü müşterilere hitap ediyor. İstedikleri modeli üretebiliyorum. Her türlü alternatif yapabiliyoruz. Resimden getirdiği modeli de çıkarabiliyorum. Bu senenin modelleri, sim işleme gelinlikler tercih ediliyor. Klasik veya heleni tarzı sevenler de var. Kapalı gelinliklerde ise bol işlemeli, süslü tercih ediliyor. Bazen gelinlikleri gelinlerle beraber tasarlıyoruz. Düğün mekanına göre ya da mevsime göre gelinlik modelleri değişiyor. Gelinlikleri en fazla 2 prova yaparak yaklaşık 1 ayda dikiyorum” dedi.

GELİNLİKLER NASIL TASARLANIYOR?


Gelinliklerin nasıl tasarlandığını anlatan Karataş, şunları kaydetti: “Ben göz zevkime ve tarzıma güveniyorum. Müşteriye baktığım zaman nasıl bir gelinlik yakışacağını tasarlayabiliyorum. Tavsiye ediyorum. Sadece gelinlik yapmak için, satmak için bu işi yapmıyorum. İstiyorum ki gelinlerimiz bu kapıdan çıkarken en güzel olsun. Çünkü gelinlik nerede yapıldı dendiği zaman kötü reklam olsun istemem.”

GELİNLİKLERDE FİYAT ARALIĞI


Gelinliklerdeki fiyat aralıkları hakkında değerlendirme yapan Karataş, “Gelinliklerimizde fiyatlarımız 3 bin liradan başlıyor, isteğe göre fiyatlar değişiyor. Yanında kına tacı, gelin çiçeği ve tacı ile paket olarak veriyoruz. Bu sene koronavirüsten dolayı da gelinliklere uygun hediye olarak maske de dikmeye başladım. Ayrıca damat çiçeği de var. İleri de damatlık da dikmeyi planlıyorum. Gelinlik aldığı zaman Alina Gelinlik’ten ücretsiz olarak kına gecesinde giymesi için bindallı da veriyoruz” şeklinde konuştu.

GELİNLİK DIŞINDA ÜRÜNLER DE BULUNUYOR


Alina Modaevi’nde gelinlik dışında ürünlerin bulunduğuna işaret eden Karataş, şöyle dedi: “Nişanlık da yapıyoruz. Bir gelinlik beğendiğinde farklı renklerde nişanlık da yapıyoruz. Her beden, her yaşa göre abiye de yapıyorum. Sadece gelinlerimize hitap etmiyorum, ailelerine hitap ediyorum. Aksesuarlarımda İstanbul’dan ünlü bir firma ile anlaştık. Taç, çiçekler el işlemeli duvaklar yapıyoruz. Yani Alina Modaevi olarak şunu diyoruz, modaevimize gelen herkesi hayal ettiği gelinlikle buradan uğurluyoruz. İleriki yıllarda damatlıklara da gireceğiz.”
Bu arada Garden Açelya Kır Düğün Bahçesi ile yüzde 20 indirim anlaşmaları olduğunu ifade eden Alina Modaevi Sahibi Tasarımcı Gulmira Karataş, kendilerine gelinlik diktirenlerin de bu mekanda düğün yapmak isterse yüzde 20 indirimden yararlanabileceklerini ifade etti.

GULMİRA KARATAŞ KİMDİR?


Kırgızistan Teknik Üniversitesi Moda Tasarım Bölümünü bitiren Gulmira Karataş, okulda tanıştığı Halil Karataş’la evlenerek 2006 yılında Nazilli’ye yerleşti. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı aldıktan sonra 2010 yılında bir modaevinde tasarımcı olarak çalışmaya başlayan iki çocuk annesi Gülmira Karataş, 10 senedir bu sektörde hizmet veriyor.