"Alkışlıyoruz, niye mi? Lütfen aşağıdaki açıklamamızı okumanızı rica ediyoruz" şeklinde başlayan açıklamada, "AK Parti Aydın Milletvekilimiz ve MKYK Üyemiz Sayın Metin Yavuz, Kuşadası Davutlar sahil şeridinde yürüyüş yaparken insan ve çevre sağlığını tehlikeye atan görüntüler ile karşı karşıya kalmış. Sağa sola atılan çöpler, tuvalet durumu vs. gibi. Özellikle koronavirüs konusunda hijyene dikkat edilmesi gereken bir dönemde bu uyarılar önem kazanmaktadır. Hal böyle olunca, Sayın Vekilimiz Kuşadası Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesini, kendilerine ait olan sorumluluk sahaları içerisindeki bu üzücü tablo ile ilgili göreve davet etmiş, duyarlı olmalarını istemişlerdir.
Konuyla ilgili olarak Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Oğuzhan Turan, geri dönüş yaparak yapmış oldukları çağrı sonrasında Kuşadası Belediyesine ait olan sorumluluk bölgesindeki eksikliklerden haberdar olduklarını ve bunun giderilmesi ile ilgili gerekli talimatı ilgili birimlere verdiklerini belirtmiş ve duyarlı davranışı için sayın vekilimize teşekkürlerini iletmiş ve vekilimiz de kendisine teşekkür etmiş yani konu gerekli merciye ulaşmış ve karşılıklı saygı çerçevesinde çözülmüş. Hal böyleyken CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek bir yazı kaleme almış, Sayın Vekilimize hoş olmayan alaycı bir tavırla yaklaşmış ve konuyu çok farklı noktalara taşımış. Yani kendisini alkışlıyoruz, konu ancak bu kadar saptırılabilirdi. Yani anlamak mümkün değil, acaba kime şirin görünmeye çalışıyor? Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

"BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMUŞ"


Öte yandan Davutlar Mahallesi sahil sitelerinde oturan İsmail Yamaner isimli vatandaş, kendisinin de bugüne kadar CHP'ye oy verdiğini, bunu bizzat sahilde gördüğü AK Parti Milletvekili Metin Yavuz'a ilettiğini kaydetti. Yamaner, "İlçe başkanının açıklamasını yakışıksız buluyorum, oturduğu yerden ahkam kesmekle bu işler olmaz. Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz. Gürbilek hangi gün sahili dolaştı ki bu çirkinlikleri gördü. Belediye Başkanı Ömer Günel geldi de biz mi görmedik, kendisi veya yardımcıları hangi gün hangi sitede vatandaşlarla bir araya geldi, sorunlarımızı dinledi, bilmek isterim. Bizler bu şikayetlerimizi birçok kez il ve ilçe belediyesine bildirdik, yine aynı tas, aynı hamam. Koronavirüsten korunmayı öğrendik ama salgın hastalığına davet çıkaran denize akan fosseptiklerden, bakımsız tuvaletlerden bırakın korunmayı önlemini bile alamadık. Bizlerden toplanan paralar isteriz ki bizlere harcansın, bir arıtmayı dahi bitiremedik, yazlıkçıları yolunacak kaz gibi görmeyi bıraksınlar. Gürbilek ülke gündemini milletvekillerine bıraksın, gelsin bir sahili dolaşsın, eksiklikleri, yanlışları yerinde tespit etsin" diye konuştu.