Karacasu'da bayramın ikinci günü gece saatlerinde yapılan yangın ihbarlarıyla çok sayıda arazöz Yeniköy Mahallesine doğru yola çıktı. Yeniköy Mahallesi Gölcük Mevkinde etrafı ormanlarla çevrili zeytin arazilerinde farklı noktalardan dumanlar yükseldi. Mahalle sakinleri ve ekiplerin müdahalesi ile yangınlar kısa sürede yayılmadan söndürüldü. Olayın sabotaj olduğu öğrenilirken, yangınların arkasında aşk acısı olduğu iddia edildi. Yeniköy Mahallesinde sevdiği kız bir başkası ile evlenen M.A, kırsal mahalleye giderek olay çıkardı. Mahallenin çevresinde birkaç noktada arazileri ateşe veren M.A, daha sonra gittiği Palamutçuk'ta mahalle sakinleri tarafından dövüldü. Jandarma ekipleri M.A'yı gözaltına alırken olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

BİR ANDA ALEVLER YÜKSELDİ


Olayın tanıklardan biri, “Vatandaşın biri buraya geldi. İki-üç yeri ateşe verdi. Kaçtı, arkasından takip ettiler. Palamutçuk Mahallesi halkı yakalamış. Biraz hırpalamışlar. Bizim vardığımızda 150-200 kişi etrafını çevirmişti. Arabasına da zarar vermişler. Kızı platonik olarak sevmiş. Köyümüze gelip efelik yapmış, kız başkasıyla evlendiği için. İntikamını güdüyormuş. Kıza talip olması gibi bir durum yok. Gece 11.30 sıralarında köyün karşısına geldi. Bekledi, bekledi, döndü. O sırada oradan geçenler de telefon açtı. Falan yerde M.A'nın arabası bekliyor, dikkat edin dediler. Aradan 5 dakika geçmedi. O arabanın olduğu yerden ateş çıkmaya başladı” dedi.

"KÖYLÜ OLMASA KÖYÜ YAKACAKTI"


Ateşin çıktığı yerde bulunan arabanın hemen oradan uzaklaştığını ifade eden görgü tanığı, “Bir topukladı. Ataeymir'i aradık, bir araba geliyor diye. Yolu kesin dedik. Orası kapalı olunca, arazi yoluna kırmış direksiyonu. Sonra Gölcük Mahallesinde iki zeytinliğini ateşliyor. Sanırım benzin kullanarak yaktı, çünkü bir anda alevlendi. Hiç ağız söz dalaşı olmadı, herhalde köyü yakmak için gelmiş. Allah göstermesin köylü özverili olmasa 200-300 dönüm arazi yanmıştı. Köyü sarardı. 300 kişi aynı anda müdahale etti. Köylü olarak yangının etrafını komple çevirdik. Elimizle toprak atarak, kürekle toprak çekerek söndürdük. Sonra itfaiyeler geldi, soğutma yaptılar. Görenler herkes M.A'nın yaptığını söyledi. Onun arabası olduğunu ve sarhoş olduğunu söylediler” ifadelerini kullandı.

"GERÇEKLER İNCELEMELER SONUCU ORTAYA ÇIKACAK"

Araziyi ateşe verdiği iddia edilen M.A’nın ise Jandarmada verdiği ifadede olayı kabul etmediği ve yakın çevresine de kendisine kumpas kurulduğunu söylediği öğrenildi. Yeniköy’den bir arkadaşıyla birlikte olayın yaşandığını iddia ettiği saatlerde 1,5 saate yakın Palamutçuk’ta bir evde bulunduklarını dile getiren M.A, “Karşı tarafın söyledikleri saatlerde tutarsızlıklar var. Yanan alan 1 metrekare ve 5 metrekare bir alan. Bana kumpas kurmak için kendileri yaktılar, benim üstüme attılar. Gerçekler incelemeler sonucunda ortaya çıkacak. Benim aleyhimde ifade verenler olay yerinde transit bir araç gördüklerini söylüyorlar. Benim aracım transit değil. Bu bile yeterli diye düşünüyorum” dediği öğrenildi.