Belediye Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Oğuzhan Kılıçaslan, İlçe Emniyet Müdürü Korhan Özmenlikan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakdan Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Abak, MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Eren, İYİ Parti İlçe Başkanı Cihat Öztürk, İlçe Müftüsü Selami Bayrakçı, Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş, daire müdürleri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Etkinlik alanına girişte vatandaşlara yönelik maske kontrolü ve ateş ölçümü yapıldı.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASI CANLI YAYINLANDI


Etkinlik Nazilli Belediyesi Mehteran ekibinin gösterisiyle başlarken, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü’ için ulusa sesleniş konuşması canlı olarak yayınlandı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla etkinlik devam etti. Şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş, günün anlam ve önemini anlatan birer konuşma yaptı. Etkinlikte 15 Temmuz Belgeseli gösterildi. Saat 00.13’te tüm Türkiye’de olduğu gibi Nazilli’deki tüm camilerden sela okundu. Selanın ardından İlçe Müftüsü Selami Bayrakçı tarafından tüm şehitler için dua edildi.

“HAİN PLANI DEVREYE SOKTULAR”


Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş, "Kırk yıldır milletimizin milli ve manevi değerlerini suistimal ederek güçlenen, devlet müesseselerinin kılcal damarlarına kadar sızan, ticaretten medyaya, eğitimden güvenlikten bürokrasisine kadar ele geçirilmedik yer bırakmayan FETÖ ve PKK terör örgütleri, ülkemizi ele geçirmek için türlü girişimlere girdi. Bu hainler, son çare olarak 15 Temmuz 2016 günü darbeye başvurdu. Milletin sırtına kene gibi yapışarak büyüyen bu örgütler, milletin parasıyla alınmış uçaklar, tanklar, helikopterler ve silahlarla yönetimi ele geçirmek için darbe planını devreye soktu. Bu hainler, şerefli Türk ordusunun üzerinde binlerce şehit ve gazi kanlarının onurunu taşıyan üniformanın altına saklanarak hain planı devreye soktular. Bu vatanın evlatları ise FETÖ ve PKK karşısında yüreği devlet, millet, bayrak, ezan için gümbür gümbür atan kahramanlar, hainleri ruhlarıyla yendiler. Yılanların başını ezdiler ve ezmeye de devam edeceklerdir” dedi.

"ŞEREFLİ BİR DİRENİŞ ÖRNEĞİDİR"


Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ise, demokrasinin ve egemenliğin yegane sahibinin millet olduğu tüm dünyaya gösterilerek bu darbe kalkışmasında düşmana fırsat verilmediğini dile getirdi. Arısoy, şunları kaydetti: “Fetullahçı Terör Örgütü, 15 Temmuz gecesi tarihimizde eşi benzeri görülmemiş bir saldırıya kalkışmışlardır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile ellerinde bayraklarıyla sokaklara dökülen vatansever halkımız, büyük bir çağlayan halinde, darbecilerin işgal ettiği yerlere akmışlardır. Dünya demokrasi tarihinde de yerini alan şerefli bir direniş örneğidir. Milletimiz o gece, bu topraklarda demokrasinin ve egemenliğin yegane sahibinin millet olduğunu tüm dünyaya göstererek bu darbe kalkışmasında düşmana fırsat vermemiş, vermeyecektir. Milletimizin kahraman evlatları, bu elim gecede hainlerin önünde durmuş, yağdırılan kurşunlara bedenini siper etmiş ve destansı bir mücadele ile bu hainlere geçit vermemiştir. Bu örgüt, milletin dini duygularını istismar etmiş ve devletin içinde kümelenmiştir. Bu gecede, 251 vatandaşımız şehit olmuş, 2 bin 196 kişi yaralanıp gazi olmuştur. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda sergilenen birlik ve beraberlik ruhu, 15 Temmuz gecesi bir kez daha en güçlü şekilde yaşanmıştır. Milli iradeye karşı gerçekleştirilen bu kalkışmayı bir kez daha lanetliyorum."