İncirliova Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı toplantısında, Dereağzı Mahallesi, Dereağzı Sokak'ta 514 ile 518 arasında kalan yerlerin içkili yer bölgesine alınması da görüşülmüştü. Yapılan oylamada Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Millet İttifakı meclis üyeleri, DSP’den Bekir Kaykı ve Cumhur İttifakı’ndan MHP’li Engin Ergun evet, Cumhur İttifakı’nın diğer üyeleri ve DSP’den Mustafa Kayhanlar da hayır oyu kullanmıştı. Oyların 13’e 13 eşit çıkması üzerine Başkan Kaya’nın evet oyu, iyi oy sayılmış ve oy çokluğu ile madde kabul edilmişti. Ergun’un oylamada grubundan aksi yönde oy kullanması ise dikkat çekmişti.

HATA TESPİT EDİLDİ


İçkili yer bölgesi ile ilgili karar, Belediye Başkanı Ayten Kaya'nın onayına sunuldu. Başkan Kaya, kararın tekrar görüşülmesi için meclise iade etti. İade kararına Başkan Kaya, "Karar ve tutanakların imzalanması aşamasında tarafımca yapılan kontrolde hata olduğu tespit edildiğinden Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince iade edilmiştir" gerekçesini sundu.

CUMHUR İTTİFAKI’NDAN İTİRAZ DİLEKÇESİ

Öte yandan Cumhur İttifakı meclis üyelerinden Hatice İrik, Polat Tanrıkulu, Şevki Can, Yakup Yılmaz, Hasan Güneş ve Mustafa Karayiğit, söz konusu meclis kararı ile ilgili İncirliova Kaymakamlığı’na itiraz dilekçesi verdi.