Aydın'ın İncirliova ilçesi Osmanbükü Mahallesi girişinde 21 Eylül 2014 tarihinde Hasan Ay'ın kullandığı otomobil, aile mezarlığının duvarına çarpmış şekilde bulundu. Olay yerine giden jandarma ve sağlık ekipleri, Ay'ın hayatını kaybettiğini belirledi. İlk başta kaza sonucu ölüm sanılan olayın cinayet olduğu sonradan anlaşıldı. Ön kapı camındaki 2 kurşun deliğinden yola çıkarak soruşturmayı genişleten jandarma, aracın çarptığı noktadan 150 metre geride 3 adet boş kovan buldu. Yapılan otopside Hasan Ay'ın kolundan ve omzundan vurularak öldürüldüğü belirlendi. Olayla ilgili 6 sanık hakkında cinayet soruşturması kapsamında iddianame hazırlandı ancak kişiler delil yetersizliğinden serbest kaldı. Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hasan Ay'ın ailesi Müge Anlı ve ekibinden yardım istedi.

YASAK AŞK İDDİASI

Programa Hasan Ay’ın babası, annesi ve amcası katıldı. Baba Cihangir Ay, kendileriyle aynı köylü olan ve olay yerine yakın bir benzinlikte çalışan B.G'den şüphelendiklerini dile getirdi. Cinayetten bir hafta önce B.G’nin eski eşiyle oğlu arasında ilişki olduğuna dair telefon görüşmeleri nedeniyle kendisiyle tartıştığını belirten baba Ay, “Bülent bey yanıma gelip, ‘Oğlun eşimle telefonla mesajlaşmış. Oğlunu uyar’ demişti. Ben de oğluma bunu sordum. Oğlum da bana, arkadaş için onun telefonundan kendisinin konuştuğunu söyledi. 'Kesinlikle bir ilişkim yok' dedi. Ben de oğluma uzak durmasını söyledim” dedi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

‘Yasak aşk’ nedeniyle cinayetin işlendiği iddiasını yalanlayan B.G. ise, "Eski eşimin köyümüzden 5-6 kişiyle HTS kaydı olduğu ortaya çıktı. Cinayet işleyecek olsam Hasan'ı değil, eski eşimi öldürürdüm" diyerek kendini savundu. Otomobilin kaza yaptığını gördüğü halde durmadığı için suçlanan O.K. ise, "Kaza yapan aracın dışarıdan olduğunu sandığım için durmadım. Durmadığım için suç mu işledim? O gün o saatte oradan sadece ben değil başkaları da geçmiş. Onlar da mı suçlu?” diye konuştu.